Головна Новини Суспільство Міграція населення Експертка назвала, з яких територій біженці будуть масово заселяти Україну після війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Експертка назвала, з яких територій біженці будуть масово заселяти Україну після війни

Віра Балабух вважає, що Україну будуть заселятись кліматичні біженці з Африки та Азії, які шукатимуть притулку в нашій відносно сприятливій до змін клімату країні.

8 лютого 2024, 11:20 comments4721
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після закінчення війни в Україну можуть масово прибувати кліматичні біженці з Азії та Африки, заявила кандидатка географічних наук Віра Балабух. За словами кліматичної експертки вже сьогодні у світі є понад 30 млн кліматичних біженців, які шукають притулку в різних країнах.

Експертка назвала, з яких територій біженці будуть масово заселяти Україну після війни

В Україні шукатимуть притулку кліматичні біженці з Африки та Азії. Фото з відкритих джерел

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух вважає, що Україну будуть заселяти кліматичні біженці, адже життя в нашій країні більш сприятливе ніж в деяких країнах Азії та Африки.

Балабух зазначила, що за останні 50 років у світі було зареєстровано близько 12 тис. масштабних кліматичних катастроф. Крім того, майже половина населення Землі – 3,5 млрд людей, живе у місцях, де наслідки зміни клімату більш відчутні ніж в Україні.

"Близько 32,6 мільйона осіб були змушені покинути регіони їх проживання, які були вражені стихійними лихами — повенями, посухами, тобто стали кліматичними біженцями. Дуже сподіваюся, що це явище не стане масовим, тому що, врешті-решт, на нашій планеті не так багато місць, куди можна піти від таких небезпек", — говорить кліматолог.

За словами кліматичної експертки найбільш сприятливими для життя регіонами знаходяться у помірних широтах, де розташована Україна.

"Незважаючи на значні зміни клімату, які спостерігаються на території нашої країни, вони не такі катастрофічні, як в полярних і тропічних широтах. Тому значна кількість кліматичних біженців, особливо Азії та Африки, намагатиметься переселитися до нас, що може підвищити соціальну та економічну напругу в суспільстві", — сказала Віра Балабух.

Попри демографічну кризу в Україні Директорка Інституту демографії та соціальних досліджень Елла Лібанова також стверджує, що українці не готові до біженців з Африки та Азії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сотні мешканців Кариб залишають свої домівки. Їх рідний острів йде під воду через зміни клімату та підвищення рівня води в океані.

Також "Коментарі" писали, що в ООН підрахували, скільки українських біженців планують повернутись в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини