Головна Новини Суспільство Міграція населення Інститут демографії порахував, яке населення України буде у 2033 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Інститут демографії порахував, яке населення України буде у 2033 році

Чи повернеться населення України до цифри у 52 млн осіб. Про це розповіли в українському Інституті демографії.

20 вересня 2023, 09:52
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За оптимістичними прогнозами Інституту демографії у 2033 році на території України проживатиме не більше 35 млн осіб. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Укрінформ.

Інститут демографії порахував, яке населення України буде у 2033 році

Населення України в 2033 році буде на рівні 35 млн осіб. Фото з відкритих джерел

Директорка Інституту демографії та соціальних досліджень Елла Лібанова під час зустрічі "Візія-2033" розповіла на яку демографічну ситуацію слід очікувати в Україні через 10 років. За її словами Україна не зможе повернутись до рекордного показника кількості населення.

"Давайте забудемо про те, що у нас було 52 млн українців. 52 млн не буде ніколи", — сказала Лібанова.

Директорка Інституту демографії вважає, що у разі перемоги України у війні та поверненні усіх територій населення країни буде близько 35 млн осіб.

"За найбільш оптимістичним варіантом, у 2033 році нас буде 35 млн, я говорю про Україну в кордонах 1991 року", — говорить Елла Лібанова.

Лібанова наголосила, що українці масово виїжджають з Польщі та їдуть далі на захід, зокрема у Нідерланди, Чехію та Німеччину. Директорка Інституту демографії пояснює, що чим далі знаходиться біженець, тим менше шансів, що ці люди повернуться в Україну. Таким чином Лібанова вважає, що головне завдання уряду країни, це створити стимули для повернення українців.

Нагадаємо, що наразі в Україні за різними оцінками проживає 30-33 млн осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки українських біженців хочуть назавжди залишитись у Польщі.

Також "Коментарі" писали, що українські біженці масово залишають Польщу, однак більшість не повертається в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дмитро

9 січня 2024, 11:28

"Лібанова вважає, що головне завдання уряду країни, це створити стимули для повернення українців." ХА! 33 раза! Влада не робила цього до війни, бо не треба було. Не робить це зараз, бо є більш цікаві речі (якомога більше вкрасти під шумок). Не буде робити і після війни, бо не вміє. Не розуміє, навіть, з якого боку братися. Усі ідеї не йдуть далі ПОКАРАННЯ ухилянтів приїх поверненні. ТАДАМ!!!

ufo

20 вересня 2023, 19:09

35 млн - это очень оптимистичный прогноз. Из тех, кто уже уехал вернется меньшинство. При первой же возможности уедут еще. И это не считая тех, кто уже погиб и еще погибнет на фронте. Давайте будем реалистами - перспектив у страны в обозримом будущем нет. И дело даже не в войне. Не столько и не только в ней. Здесь и до того не было условий для нормальной достойной жизни. Война же только усугубила ситуацию.

Дмитрук

20 вересня 2023, 13:16

Люди собі не вороги - куди повертатися? Де навіть під час воєнного стану порушуються права людей? Де чиновники витрачають гроші на все що завгодно, а військовим досі допомагають волонтери. Ну і нащо повертатися при тому, що ставлять на військовий облік жінок з медичною освітою, мобілізують фахівців ЖКГ скасовують медичні довідки? Це недоречні та образливі статті. І не варто забувати, що досягнень мало на фронті. Шанс загинути набагато більше, ніж дійти до Мелітополя.


Новини