Головна Новини Суспільство Біженці Українські біженці масово залишають Польщу: які причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські біженці масово залишають Польщу: які причини

Кількість українських біженців у Польщі різко скоротилась за останній рік.

14 вересня 2023, 13:05 comments4643
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Громадяни України, які перебували у Польщі все частіше залишають країну та їдуть до Німеччини. Причиною такою міграції виявляється не вищі зарплати чи краща робота, а своєрідний ефект "сніжної кулі".

Українські біженці масово залишають Польщу: які причини

Українські біженці масово залишають Польщу. Фото з відкритих джерел

Згідно з показниками Євростату, на кінець червня 2023 року в Німеччині було зареєстровано понад 1,1 млн українців, тоді як в Польщі – 975 тис. Таким чином з серпня 2022 року кількість зареєстрованих біженців з України у Польщі зменшилась на 350 тис. осіб, а в Німеччині зросла на понад 410 тис. Крім того, найбільше біженців до Німеччини прибувало саме з Польщі – 150 тис.

Нині українці становлять другу за чисельністю національну меншину Німеччини, поступаючись лише туркам. Згідно зі звітом відділу східноєвропейських студій Варшавського університету, основна причина виїзду до Німеччини відбувається не через економічні причини. Для українців важливо те, що значна частина їхніх сімей і близьких оселилася в Німеччині. На цю причину вказує 43% громадян України, які виїхали з Польщі до Німеччини.

Згідно з опитуваннями 35% українських біженців планує залишитись щонайменше на рік в Німеччині, ще 13% вказали про можливість повернення до Польщі, а 40% заявили про намір повернутись до України.

Поляки вважають, що це можна вважати ефектом "сніжної кулі". Та наводять ситуацію кількарічної давнини, коли українці приїжджали до Польщі, бо тут жили їхні друзі та родичі. Це дозволяє українцям легше звикнути до нових умов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки українських біженців хоче назавжди залишитись у Польщі.

Також "Коментарі" писали про польського міністра, який погрожує Україні важким вступом до ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини