Головна Новини Суспільство медицина Зеленського і ще кількох посадовців можуть вакцинувати поза чергою: в МОЗ пояснили чому (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленського і ще кількох посадовців можуть вакцинувати поза чергою: в МОЗ пояснили чому (ВІДЕО)

Причина такого кроку проста — популяризація вакцинації від коронавірусу

3 лютого 2021, 09:47
Поділіться публікацією:

Зеленського і ще кількох посадовців можуть вакцинувати поза чергою: в МОЗ пояснили чому (ВІДЕО)

Президента Зеленського можуть вакцинувати поза чергою. Фото: REUTERS

Президент Володимир Зеленський може вакцинуватися від коронавірусу раніше, ніж передбачалося графіком. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов у прямому ефірі передачі "Сніданок з 1+1".

У подібного рішення є проста причина: на сьогодні дуже багато людей відмовляється від вакцинації. Вчені ж переконані, що для перемоги над коронавірусом слід зробити щеплення щонайменше половині населення планети. Саме тому вакцинація президента може стати прикладом для багатьох пересічних українців.

Разом із Зеленським вакцину від COVID-19 поза чергою можуть отримати прем’єр-міністр Денис Шмигаль, а також сам очільник МОЗ Максим Степанов. Тільки так, на думку міністра, можна буде збільшити довіру населення до необхідності вакцинуватися від коронавірусу.

"Ми хочемо, щоби відсоток українців, яким ми зробимо щеплення, був не менше 60%", — авторитетно підкреслив Степанов.

Чому говориться, що посадовці отримають вакцину позачергово? Мова йде про безкоштовні медпрепарати для українців, вакцинація якими записана Міністерством охорони здоров’я в конкретний графік. Календар щеплень від COVID-19 в МОЗ опублікували кілька днів тому.

Зеленського і ще кількох посадовців можуть вакцинувати поза чергою: в МОЗ пояснили чому (ВІДЕО) - фото 2

Між тим, орієнтовно масова вакцинація українців має розпочатися трохи менше, ніж за два тижні — 15 лютого. Як повідомляли "Коментарі", першими препарат від коронавірусу отримають працівники медичних закладів, які рятують ковідних хворих. Для щеплення лікарів використають американську вакцину Phizer/BioTech, яку Україна отримала завдяки участі у світовій ініціативі COVAX.

Тим часом на окупованих територіях Донецької та Луганської областей уже розпочали вакцинацію населення. Для цього використовують російську вакцину "Спутник V", хоча її ефективність не підтверджена усіма клінічними дослідженнями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини