Головна Новини Суспільство події У «ДНР» і «ЛНР» почали вакцинацію від коронавірусу: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У «ДНР» і «ЛНР» почали вакцинацію від коронавірусу: подробиці

На окупованих територіях України для вакцинації від коронавірусу використовують вакцину з РФ

1 лютого 2021, 16:41 comments2142
Поділіться публікацією:

1 лютого на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області почали масово вакцинувати жителів від коронавірусу.  Інформацію повідомляє РИА-Новости.

У «ДНР» і «ЛНР» почали вакцинацію від коронавірусу: подробиці

У "ДНР" та "ЛНР" використовують російську вакцину. Фото із відкритих джерел

Варто зазначити, що представники невизнаних МОЗ так званих "ДНР" і "ЛНР" просувають в маси російську вакцину "Спутник V". Тим часом перші партії вакцини мали надійти на окуповану територію ще в січні. Сумарно на підконтрольній російським бойовикам території очікується поставка понад 135 тисяч доз вакцини.

ЗМІ інформують, що на території самопроголошеної "Донецької народної республіки" зараз функціонує 17 пунктів, де пересічні громадяни можуть бути щеплені. До слова, глава бойовиків "ДНР" Денис Пушилін наголошував, що і сам збирається вакцинуватися російським препаратом.

В першу чергу вакцину збираються запропонувати працівникам медичних установ, а також представникам місцевих правоохоронних органів.

Цікаво, що за день до старту вакцинації в ОРДЛО представники Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ) заявили, що жодних поставок "Спутника V" на окуповані українській території не буде здійснено. Отже, виникає питання, звідки бойовики отримали відповідні медичні препарати.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що президент Володимир Зеленський не має наміру дозволити використовувати російську вакцину для щеплень українців. Він вважає використання "Спутника V" невиправданим ризиком для життя громадян, адже вакцина не пройшла відповідні перевірки. Відмовилися від реєстрації російського препарату і в Міністерстві охорони здоров'я, незважаючи на відчайдушний опір окремих політичних сил.

Проте, в Україну прибудуть вакцини інших виробників. За повідомленням властей, масова вакцинація медиків орієнтовно повинна початися 15 лютого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Alex

3 лютого 2021, 01:03

Он мать родную на суку повесит "Хозяин приказал!" , а на народ ему вообще насрать! "Ну сдохнет без вакцины еще пару сотен тысяч зато госдеп похвалит!" У пиндосни холуи в цене (пока жопу лижут)!

Алекс

2 лютого 2021, 21:15

Пишут, что портфель заказов у Спутника -2,4 млрда доз!!

Алекс

2 лютого 2021, 21:15

Пишут, что портфель заказов у Спутника -2,4 млрда доз!!

Алекс

2 лютого 2021, 21:14

Тем временем: Британский медицинский журнал. Их газета уолл стрит джорнал опубликовала - Спутник дешевле в разы остальных и эффективнее https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00191-4/fulltext Пишут, что портфель заказов у Спутника -2,4 млрда доз!!

Боря

2 лютого 2021, 20:53

С баярышником?

Злобный вегетарианец

2 лютого 2021, 18:58

сумчатый, Кто привился спутником - подохли все

Евгений

2 лютого 2021, 15:02

Саша, Потому что укололся и отправился в мир иной)))

сумчатый

2 лютого 2021, 14:53

Я не буду прививаться западлянской прививкой, потому что на Украине нет холодильников минус 70 градусов, а цивилизованых уже больше сотни умерло после прививки...

Владимир

2 лютого 2021, 14:34

Содержащаяся в названии российской вакцины от коронавируса «Спутник V» буква V означает победу, сообщила пресс-служба Российского фонда прямых инвестиций (РФПИ) со ссылкой на генерального директора Кирилла Дмитриева.

Владимир

2 лютого 2021, 14:34

Саша, Содержащаяся в названии российской вакцины от коронавируса «Спутник V» буква V означает победу, сообщила пресс-служба Российского фонда прямых инвестиций (РФПИ) со ссылкой на генерального директора Кирилла Дмитриева.

Саша

2 лютого 2021, 13:17

А почему название Спутник-5 ?


Новини