Головна Новини Суспільство медицина Коли в Україні почнеться вакцинація від коронавірусу: названо дату
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні почнеться вакцинація від коронавірусу: названо дату

У Міністерстві охорони здоров’я вже розпочали перемовини із постачальником американської вакцини

1 лютого 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

Уже в середині лютого українських медиків почнуть вакцинувати американським препаратом від коронавірусу Pfizer\BioTech. Таку інформацію оприлюднив народний депутат, голова комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації Михайло Радуцький в особистому Telegram-каналі.

Коли в Україні почнеться вакцинація від коронавірусу: названо дату

Українців почнуть вакцинувати від коронавірусу після Дня всіх закоханиих. Фото із відкритих джерел

За повідомленням Радуцького, вже відсьогодні, 1 лютого, представники Міністерства охорони здоров’я розпочали переговори із виробником вакцини Pfizer\BioTech. У МОЗ сподіваються якнайшвидше уладнати будь-які проблемні питання, що стосуються постачання медпрепарату до України.

"За даними міністерства, орієнтовна дата старту вакцинації — 15 лютого. Вона розпочнеться майже одразу, щойно препарат фізично потрапить до країни", — зазначив Михайло Радуцький.

Також можновладець поінформував, що за ці два тижні мають закінчити реєструвати препарат на території держави. Цілком ймовірно, що не зовсім просту процедуру все ж вдасться провести всього за кілька днів.

Радуцький зазначає, що вакцина Pfizer\BioTech — одна із найкращих у світі, і Україна обов’язково отримає частину доз, на яку має домовленість. На переконання нардепа, це дуже добре, що вакцинація українців розпочнеться надійним препаратом.

Нагадаємо, як уже повідомляли "Коментарі", постачання вакцини Pfizer\BioTech стало можливим завдяки співпраці України зі світовою ініціативою COVAX. Метою організації є захист людства від коронавірусу, що також полягає і у виробництві та розповсюдженні вакцини. За інформацією головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, у лютому Україна очікує отримати 117 тисяч доз препарату Pfizer\BioTech.

Також на порталі можна дізнатися, якої думки про російську вакцину від коронавірусу "Спутник V" президент Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/radutsky/518
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

АГА

1 лютого 2021, 16:27

АБЫКНАВЕННЫЙ_фашизм https://www.fluechtlingsrat-mv.de/abschiebung-vom-26-august-2020-nicht-zu-vereinbaren-mit-rechtsstaatlichen-grundsaetzen/6754/

АГА

1 лютого 2021, 16:27

АБЫКНАВЕННЫЙ_фашизм https://www.fluechtlingsrat-mv.de/abschiebung-vom-26-august-2020-nicht-zu-vereinbaren-mit-rechtsstaatlichen-grundsaetzen/6754/


Новини