Головна Новини Суспільство медицина Україна отримає американську вакцину від коронавірусу: відомо, кого нею вакцинують
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає американську вакцину від коронавірусу: відомо, кого нею вакцинують

Відомо, що американську вакцину від коронавірусу Україна отримає безоплатно

30 січня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

У лютому 2021 року Україна одною із перших отримає вакцину від коронавірусу американської компанії Pfizer-BioNTech. Радісними новинами поділився головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко на особистій сторінці у соцмережі Facebook.

Україна отримає американську вакцину від коронавірусу: відомо, кого нею вакцинують

Українські медики отримають американську вакцину від коронавірусу. Фото: GLOBAL LOOK PRESS

Надходження вакцини стало можливим завдяки участі України у світовій ініціативі COVAX. Як уже повідомляли "Коментарі", це організація, створена на платформі Глобального альянсу із вакцин та імунізації. Задача COVAX — цілеспрямована боротьба із коронавірусом, зокрема виробництво і поширення вакцини.

Україна була однією із 150 країн, які взагалі підключилися до зазначеної ініціативи. Також представники влади робили заявку на отримання вакцини від COVID-19 для українців у першій хвилі. За інформацією Віктора Ляшка, Україна увійшла до 18 держав, які вже у лютому найпершими безкоштовно отримають вакцину Pfizer.

Перша партія міститиме 117000 доз необхідних ліків. Як стверджує Ляшко, першочергово щеплення американською вакциною отримають медичні працівники, які безпосередньо займаються лікуванням коронавірусних хворих.

"Паралельно, протягом першого півріччя, розпочинаючи з лютого, ми зможемо отримати від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford для наступних етапів кампанії. І це тільки в рамках механізму COVAX", — додав Віктор Ляшко.

Цікаво, що світова ініціатива має доволі амбітні плани. До кінця 2021 року COVAX планують забезпечити постачання близько двох мільярдів доз вакцини різних виробників у більшість країн світу. Приємно розуміти, що й Україна — серед них.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що очільник МОЗ Максим Степанов відмовився від реєстрації російської вакцини "Спутник V" в Україні.

Також на порталі можна дізнатися, коли Верховна Рада ухвалила законопроект про пришвидшення термінів вакцинації проти COVID-19 і що це означає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxx

31 січня 2021, 14:59

Cocyт и дaют без дeнeг. Тысячи дaвaлок жаждут ceкcа и cпepмы. Заходи и сам увидишь----- http://srt.vg/sisky


Новини