Головна Новини Суспільство медицина Які штами COVID-19 найнебезпечніші - заява ВООЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Які штами COVID-19 найнебезпечніші - заява ВООЗ

Організація готувалася до того, що COVID-19 зможе еволюціонувати

2 червня 2021, 11:09
Поділіться публікацією:

У Всесвітній організації охорони здоров'я з більшою уважністю стежать за поширенням чотирьох штамів коронавірусного захворювання. Серед них і нещодавно виявлена мутація із В'єтнаму, пише OBOZREVATEl.

Які штами COVID-19 найнебезпечніші - заява ВООЗ

Які штами COVID-19 найнебезпечніші - фото з відкритих джерел

За словами представника ВООЗ Марії ван Кхеркове, різновид нового коронавірусного штаму вже добре відома експертам.

"Однак навіть проти цих варіантів добре працюють заходи щодо запобігання поширенню інфекції. Тому ми просимо всі країни не втрачати пильність", — зазначила експерт.

Фахівець також підкреслила, що організація готувалася до того, що COVID-19 зможе еволюціонувати.

Нагадаємо, що черговий виток коронавірусної небезпеки може початися на території Азії. Про це свідчать в'єтнамські дослідники, які заявили про виявлення нового, більш небезпечного штаму COVID-19. Ця мутація вірусу "народилася" через "зустріч" британського та індійського штамів. Відзначається, що "в'єтнамський" штам куди небезпечніше своїх попередників. Все тому, що він легше і швидше поширюється повітряним шляхом, а, відповідно, є більш заразним. За словами керівника МОЗ В'єтнаму Нгуєна Тахнь Лонга, є і хороші новини. Попри високу небезпеку такого виду вірусу, впоратися з ним завдяки лікам можна досить швидко.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Китаї виявили перший у світі випадок зараження людини штамом пташиного грипу H10N3. За даними журналістів, вірусом заразився 41-річний чоловік. Ще в кінці квітня його госпіталізували в місті Чженьцзян з симптомами, схожими на застуду. Через місяць у нього діагностували H10N3.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини