Головна Новини Суспільство медицина Які області України ще залишаються у «червоній» зоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Які області України ще залишаються у «червоній» зоні

Станом на 26 грудня в Україні лише дві області залишаються у «червоній» зоні карантину: які саме

26 грудня 2021, 15:15
Поділіться публікацією:

В Україні останнім часом фіксують зниження рівня захворюваності на коронавірусну інфекцію, тому більшість регіонів країни перейшли у "жовту" зону карантину. А у "червоній" залишаються лише дві.

Які області України ще залишаються у «червоній» зоні

Карантин в Україні (фото з відкритих джерел)

За даними МОЗ, станом на неділю, 26 грудня, жорсткі карантинні обмеження продовжують діяти у Волинській і Запорізькій областях. Але незабаром, за словами Міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, вони можуть залишити "червоний список".

В інших областях країни показники захворюваності покращуються. Але через новий штам коронавірусу "Омікрону", який швидко поширюється у світі, карантин знову можуть посилити. Експерти кажуть, що новий вірус заразніший, аніж попередні варіанти, зокрема "Дельта". Понад те, важко спрогнозувати його "поведінку".

До речі, за минулу добу в Україні було зафіксовано 2,8 тисячі нових випадків захворювання на коронавірус.

Нагадаємо, що Міністр охорони здоров'я (МОЗ) Віктор Ляшко виділив кілька ключових порад, які допоможуть українцям відзначити новорічні свята без ризику інфікування коронавірусною інфекцією.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що для того, щоб розробити нову вакцину, ефективну проти нових мутацій, у тому числі й "Омікрону", американським компаніям потрібно щонайменше 100 днів.

Читайте також, що у МОЗ працюють над тим, щоб посилити кримінальну відповідальність за підробку сертифікатів щодо вакцинації проти коронавірусу. Відповідати доведеться не тільки людині, яка вирішила придбати "липові" документи, а й лікареві, що свідомо пішов на той крок, щоб ввести неправдиві дані в електронну систему охорони здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини