Головна Новини Суспільство медицина Ляшко дав поради українцям, як не підхопити коронавірус під час новорічних святкувань (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко дав поради українцям, як не підхопити коронавірус під час новорічних святкувань (ВІДЕО)

Ляшко порадив українцям не подорожувати та пройти курс вакцинації

20 грудня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров’я (МОЗ) Віктор Ляшко виділив кілька ключових порад, які допоможуть українцям провести новорічні свята без ризику інфікування коронавірусом. Про це він говорив під час онлайн-брифінгу у Facebook.

Ляшко дав поради українцям, як не підхопити коронавірус під час новорічних святкувань (ВІДЕО)

Віктор Ляшко. Фото з Facebook

Віктор Ляшко заявив, що пандемія нині знаходиться далеко від свого фіналу. А інфікування коронавірусом — це не питання випадку, а свідомий вибір людей. Тому напередодні новорічних святкувань він виділив кількапорад, які дещо мінімізують ризики .

По-перше, міністр порадив не відкладати вакцинацію.

"Найбільш важливе, що може зробити кожна людина для того, щоб отримати захист від тяжкого перебігу хвороби та запобігти летальним наслідкам — це пройти повний курс вакцинації наявними імунобіологічними препаратами. Це особливо важливо для груп ризику, таких як люди старше 60 років і людей, в яких є супутні захворювання", — наголосив очільник МОЗ.

По-друге, міністр нагадав про необхідність використовувати засоби індивідуального захисту. Сюди відносяться і поради про чистоту рук, провітрювання приміщень, щодо уникнення скупчень людей у тісному просторі.

"Зустрічі в приміщенні можуть створити гарні умови для поширення вірусу. При можливості, зустрічі і святкові заходи з людьми, з якими ви не живете постійно, проводьте на відкритому повітрі", — сказав міністр.

При можливості, якщо люди відносяться до групи ризику, міністр порадив утриматись від подорожей.

Нагадаємо, на сьогодні епідеміологічна ситуація в Україні краща, ніж в європейських країнах. Є лише один підтверджений випадок інфікування новим штамом "омікрон", який у світі охопив більше 90 країн.

Читайте також: Підроблені Covid-сертифікати: правоохоронці розповіли, скільки зловмисників у цьомубізнесі вдалось викрити






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини