Головна Новини Суспільство події Підроблені Covid-сертифікати: правоохоронці розповіли, скільки зловмисників у цьому бізнесі вдалось викрити
commentss НОВИНИ Всі новини

Підроблені Covid-сертифікати: правоохоронці розповіли, скільки зловмисників у цьому бізнесі вдалось викрити

У Службі безпеки України заявили, що з початку року було викрито понад сто угруповань, які займались підробкою covid-сертифікатів

20 грудня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Підроблені Covid-сертифікати: правоохоронці розповіли, скільки зловмисників у цьому бізнесі вдалось викрити

Затримання. Фото СБУ

У Службі безпеки України (СБУ) прозвітували щодо своєї діяльності у сфері боротьби з підробкою COVID-сертифікатів та довідок про негативний результат ПЛР-тесту. Такий "бізнес" в Україні вже набув широких масштабів. За цей рік правоохоронцям вдалось ліквідувати діяльність понад сотні таких злочинних угруповань, звітують у пресслужбі СБУ.

Нині за протиправну діяльність підозру оголосили 40 організаторам такого "бізнесу". До діяльності були залучені не лише українці, а й іноземці, стверджують в СБУ. За даними слідства, ділкам вдавалось організовувати цілі мережі своїх осередків з продажу фіктивних медичних документів у різних містах. Три найбільші з них діяли у Києві, Львівській і Рівненській областях. 

Також правоохоронці повідомляють, що зловмисники підробляли не лише паперові довідки, а й втручались в електронні медичні реєстри.

"Зловмисники виготовляли фальшиві свідоцтва про вакцинацію та довідки про результати ПЛР-тестів. Також вони підробляли COVID-документи, нібито видані іноземними медустановами. Своїх "клієнтів" підшукували на спеціально створених інтернет-платформах, а також через власні зв’язки у медичних закладах і туристичних фірмах", — йдеться у пресрелізі.

Серед резонансних викриттів правоохоронці виділяють справи у Чернігові, де було викрито схему виготовлення фальшивих міжнародних свідоцтв про вакцинацію. Щомісяця клієнтами такої організації ставали близько п’яти сотень клієнтів, що збирались за кордон. А у  Харкові та Івано-Франківську співробітники СБУ ліквідували злочинні схеми, коли самі туристичні фірми пропонували клієнтам фейкові довідки про негативний результат ПЛР-тестування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини