Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, як борються з фейковим вакцинуванням проти коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, як борються з фейковим вакцинуванням проти коронавірусу

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, чому не варто купувати фальшиві ковід-сертифікати

26 листопада 2021, 11:37
Поділіться публікацією:

У МОЗ працюють над тим, щоб посилити кримінальну відповідальність за підробку сертифікатів про вакцинацію проти коронавірусу. Відповідати доведеться не тільки людині, яка вирішила придбати "липові" документи, а й лікареві, який свідомо пішов на той крок, щоб ввести неправдиві дані в електронну систему охорони здоров'я. Як повідомляє видання "Коментарі", про це головний санлікар України Ігор Кузін розповів в інтерв'ю "Укрінформ".

У МОЗ розповіли, як борються з фейковим вакцинуванням проти коронавірусу

Ігор Кузін. Фото: РБК-Україна

Ігор Кузін також розповів, що МОЗ особливу увагу привертає до тих зон, де фіксують великі списання і при цьому фіксується велика кількість щеплень.

При цьому санлікар не став говорити, в яких регіонах фіксується найбільше таких "фейкових" вакцинувань. Ігор Кузін зазначив, що такі випадки є по всій території України. Про кожний підозрілий випадок вакцинування повідомляється у правоохоронні органи, які вже проводять розслідування. Але перш ніж передати інформацію правоохоронним органам, дані докладно перевіряються медиками, щоб виключити технічну помилку.

За словами Кузіна, насамперед звертають увагу на тих лікарів, на яких вказують самі пацієнти. Тобто буває ситуація, що людина приходить до пункту вакцинації, але каже, що раніше їй зробили запис про фейкове вакцинування. У такому разі людині відповідають, що її можуть вакцинувати тільки в тому випадку, якщо вона дасть свідчення Національній поліції про ту людину, яка внесла неправдиві дані.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у ПАР виявлено новий штам COVID, який ще небезпечніший, ніж попередні. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини