Головна Новини Суспільство медицина У ПАР виявлено новий штам COVID, який ще небезпечніший, ніж попередні
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПАР виявлено новий штам COVID, який ще небезпечніший, ніж попередні

Британія та Ізраїль вирішили запровадити обмеження на поїздки до низки країн Африки через новий штам COVID-19

26 листопада 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров'я скликала екстрені збори щодо обговорення нового варіанту COVID-19 B.1.1.529. Як передає видання "Коментарі", про це пише "NPR".

У ПАР виявлено новий штам COVID, який ще небезпечніший, ніж попередні

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Новий мутуючий штам вже іменований, як такий "що цікавить". Увагу вчених та медиків цей новий штам викликав з цілої низки причин. Зокрема, виявлений штам має цілий виток мутацій, які викликають занепокоєння медиків.

У Великій Британії пояснили, що занепокоєння пов'язане з тим, що в структурі нового штаму вірусу є білок, проти якого не діють раніше створені вакцини. Ця структура кардинально відрізняється від тієї, яку виявили вчені у COVID-19.

У зв'язку з виявленням небезпечного штаму коронавірусу влада Великобританії та Ізраїлю ухвалила рішення обмежити поїздки своїх громадян до низки країн Південної Африки. Головне занепокоєння медиків полягає в тому, що новий штам коронавірусу може бути ще заразнішим, ніж Дельта. Але головне навіть не це, а те, що вакцинація не зможе захистити від зараження новим штамом. Імунітету організму проти нового штаму коронавірусу організм не має навіть після повного курсу вакцинації.

На сьогоднішній день у ПАР офіційно виявлено понад 100 кейсів нового штаму COVID. Небезпека полягає також у тому, що мандрівник, який повернувся до Гонконгу з ПАР, вже привіз новий штам коронавірусу. Це підтвердили медики.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у ВООЗ близькі до того, щоб ухвалити рішення про зарахування COVID-19 до сезонних захворювань та рекомендувати щеплення проти вірусу, як і проти сезонного грипу щороку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини