Головна Новини Суспільство медицина COVID може стати сезонним: ВООЗ вивчає теорію
commentss НОВИНИ Всі новини

COVID може стати сезонним: ВООЗ вивчає теорію

Глава Бюро ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт заявив, що перехід коронавірусу в сезонну хворобу поки що є лише теорією

25 листопада 2021, 11:24
Поділіться публікацією:

Глава Бюро ВООЗ в Україні лікар Ярно Хабіхт заявив, що активно обговорюється теорія про перехід коронавірусу до сезонної хвороби. Розмови про це були й раніше, але остаточно рішення поки що ніхто не приймав. Як повідомляє видання "Коментарі", про це Ярно Хабіхт розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

COVID може стати сезонним: ВООЗ вивчає теорію

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Ярно Хабіхт розповів, що є одна з теорій про те, що коронавірус може бути зарахований до сезонних захворювань. Для прикладу Хабіхт зазначив, що зараз в Україні та інших країнах Європи активізувався сезонний грип. Захворювання активно поширюється із року в рік із другої половини осені. Медики також рекомендують людям щеплюватися проти грипу, щоб у разі інфікування хвороба переносилася легше та без наслідків і ускладнень. Та ж сама історія і з коронавірусом. Медики активно закликають людей вакцинуватися, щоб збити темпи розповсюдження вірусу.

Ярно Хабіхт припустив, що щеплення проти коронавірусу та грипу медпрацівники можуть запропонувати робити щороку.

У ВООЗ також переконані, що перш ніж заявляти про те, що COVID-19 має сезонний характер, потрібно домогтися, щоб більшість населення була вакцинована проти коронавірусу. Тільки тоді можна буде піднімати розмову про те, що COVID-19 – це сезонна хвороба і проти неї потрібно щеплюватись, як і проти сезонного грипу, приблизно в один і той же час.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у 2022-2023 роках українців прищеплюватимуть вакциною проти COVID-19 одного виробника. Таке рішення свідчить про те, що питання з бестерними дозами фактично вже вирішене.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини