Головна Новини Суспільство медицина У 2022-2023 роках українців будуть прививати вакциною проти COVID-19 одного виробника
commentss НОВИНИ Всі новини

У 2022-2023 роках українців будуть прививати вакциною проти COVID-19 одного виробника

МОЗ продовжило контракт з компанією Pfizer на постачання вакцини від COVID-19 на 2022-2023 роки

24 листопада 2021, 07:47 comments1102
Поділіться публікацією:

Препарат компанії Pfizer визначений як основний в Україні. Саме з цією компанією в МОЗ перепідписали контракт на постачання вакцини проти коронавірусу. Контракт діятиме у 2022-2023 роках. Як повідомляє видання "Коментарі", цю інформацію озвучив голова МОЗ Віктор Ляшко, пише сайт "ТСН".

У 2022-2023 роках українців будуть прививати вакциною проти COVID-19 одного виробника

Вакцинація. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що у контракті не лише обумовлено умови співпраці, а й терміни постачання вакцини в Україну. Так, щороку Україна має отримувати 25 мільйонів доз вакцини. Офіційно в Україні поки що не ухвалено рішення про застосування бустерних доз, але продовження контракту з Pfizer на найближчі пару років фактично дає зрозуміти, що повторно щеплювати українців проти коронавірусу все ж таки будуть.

На сьогоднішній день українці мають вибір, якою вакциною щеплюватися проти коронавірусу. Одні вибирають AstraZeneca, інші CoronaVac від Sinovac Biotech, Comirnaty, інші Pfizer-BioNTech і Moderna. Усього 4 варіанти вакцини. Але надалі пріоритет буде відданий саме Pfizer-BioNTech.

Звертаючись до українців, Віктор Ляшко закликав співвітчизників використати своє право на захист свого організму від коронавірусу. Єдиним варіантом захисту є вакцинація.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Ляшко повідомив приємні новини про те, що хвиля коронавірусу пішла на спад. В Україні менше фіксується нових хворих на коронавірус. Також зменшилась кількість госпіталізацій. Обговорюючи питання застосування бустерних доз вакцинації, Ляшко зазначив, що цю тему можна буде порушувати, коли рівень вакцинації досягне мінімум 60%. Поки що він на рівні 40%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини