Головна Новини Суспільство медицина Яка реальна смертність від коронавірусу в Україні - вчені оприлюднили дані за 2020 рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка реальна смертність від коронавірусу в Україні - вчені оприлюднили дані за 2020 рік

Число жертв пандемії в нашій країні більше практично втричі, ніж у офіційних даних МОЗ

13 травня 2021, 10:56
Поділіться публікацією:

Учені з Національної академії наук України заявили про те, що реальна кількість смертей від коронавірусу минулого року в країні була практично в три рази більшою, ніж публікували в офіційній статистиці Міністерства охорони здоров'я, пише РБК-Україна.

Яка реальна смертність від коронавірусу в Україні - вчені оприлюднили дані за 2020 рік

Яка реальна смертність від коронавірусу в Україні - фото з відкритих джерел

"Отримані дані істотно уточнюють чисельність випадків надлишкової смертності, пов'язаної з коронавірусом, яка, як це показано в попередніх звітах, у 2020 році перевищувала число опублікованих летальних випадків в щоденній статистиці від МОЗ приблизно втричі", — сказали в НАН.

Фахівці також підкреслили, що ці дані підтверджені й Інститутом показників і оцінки здоров'я (IHME) Сполучених Штатів. Так, згідно з даними відомства, число жертв коронавірусної пандемії в нашій країні (разом зі тимчасово окупованими територіями становить 138 507, а не раніше заявлені 46 737. Це значення майже в три рази більше.

Яка реальна смертність від коронавірусу в Україні - вчені оприлюднили дані за 2020 рік - фото 2

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що восени 2021 року в Україні прогнозують чергову хвилю коронавірусного захворювання. Таку заяву зробив глава комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування ВРУ, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький. На думку голови парламентського комітету, Міністерству охорони здоров'я України необхідно вже зараз врахувати досвід третьої хвилі й виправити помилки. Зокрема Михайло Радуцький вказав на ситуацію з обладнанням лікарень кисневими станціями.

Також в матеріалі нашого видання можна прочитати, що буде з кількістю хворих коронавірусом на наступному тижні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини