Головна Новини Суспільство медицина Як за три тижні Україна могла б вийти з пандемії: названа умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Як за три тижні Україна могла б вийти з пандемії: названа умова

Заступник голови МОЗу Віктор Ляшко розповів, як можна було б подолати пандемію коронавірусу в Україні

11 квітня 2021, 14:50
Поділіться публікацією:

Останнім часом в Україні коронавірусна інфекція набирає обертів, тому в багатьох областях країни було введено посилений карантин. Але заступник голови Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко вважає, що Україна могла б за три тижні подолати пандемію, якби громадяни дотримувалися лише однієї умови.

Як за три тижні Україна могла б вийти з пандемії: названа умова

Як за 3 тижні вийти з пандемії / Фото: УНИАН

В одному з інтерв'ю Ляшко, посилаючись на результати дослідження Центру по контролю і профілактиці захворювання в США (CDC) зазначив, що знизити приріст захворюваності коронавірусом і забезпечити "вихід із епідемії" допоможе масковий режим.

За словами заступника очільника МОЗу, якби всі українці відповідально ставилися до всіх запобіжних заходів і постійно ходили в масках, то пандемію можна було б подолати в країні за три тижні.

У зв'язку з цим Ляшко вкотре закликав усіх громадян стежити за гігієною і регулярно мити руки з водою й милом, обробляти їх антисептиком, уникати великого скупчення людей і носити маски. Крім того, він рекомендує українцям зробити щеплення від COVID-19.

Зазначимо, що станом на ранок 11 квітня в Україні було зафіксовано понад 12 тисяч нових випадків захворювання коронавірусом. Найбільше вірус "атакує" Харківську і Дніпропетровську області.

Нагадаємо, що голова Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов сподівається, що країні вдасться подолати коронавірусне захворювання до кінця 2021 року.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що через високу захворюваність на коронавірусну інфекцію в Україні продовжує діяти карантин, у зв'язку з яким постраждало багато ФОПів  і найманих працівників. Тому уряд вирішив відновити "карантинні" компенсації. Хто їх отримає, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Крысолов

11 квітня 2021, 14:24

Хорошо трепать языком, когда уверен, что экспериментально проверить невозможно... Фейк как фейк... Но с такими фейками не борются. А вот когда женщина написала что-то нелицеприятное (верное по сути) про вакцину, её судили. А этому персонажу можно. Ему даже можно издеваться над всей страной чтоб поразвлечься. Не забываем как нам запретили гулять в парках весной прошлого года. Мерзавцы не должны остаться безнаказанными.


Новини