Головна Новини Суспільство медицина COVID-19 в Україні: скільки людей захворіло за добу
commentss НОВИНИ Всі новини

COVID-19 в Україні: скільки людей захворіло за добу

З'явилася оновлена статистика коронавірусної інфекції в Україні станом на ранок 11 квітня

11 квітня 2021, 10:25
Поділіться публікацією:

Приріст захворюваності COVID-19 в Україні порівняно зі вчорашнім днем знизився, але вірус поки не відступає. За добу в країні зафіксували ще 12 112 нових випадків.

COVID-19 в Україні: скільки людей захворіло за добу

Коронавірус в Україні / фото: Shutterstock

Згідно з даними РНБО, наразі на коронавірус хворіє 405 375 українців. Жертвами пандемії вже стали 37 014 осіб, із них 235 — за минулу добу.

Статистика тих, хто видужав, більш позитивна. Всього коронавірус вдалося перемогти понад 1,4 млн українців, з них 5034 особи одужали за минулу добу.

Станом на 11 квітня найбільше нових випадків коронавірусу було зафіксовано в Харківській (+1374 нових випадків), Дніпропетровській (+1333), Донецькій (+839) і Хмельницькій (+811) областях. Найменше коронавірус "атакує" Луганську область. Там за минулу добу було зафіксовано 72 нових випадків захворювання.

Водночас понад 4 тисячі українців за вчорашній день, 10 квітня, зробили щеплення проти COVID-19.

Якщо хочете вберегти своє здоров'я, МОЗ України рекомендує дотримуватися трьох простих правил протиепідемічної безпеки: дотримання дистанції, носіння маски, гігієна рук.

Нагадаємо, дослідники з Британії виявили, що люди, у яких за останні 6 місяців був діагностований COVID-19, більш схильні до розвитку депресії, деменції, психозу та інсульту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що доктор біологічних наук Сергій Комісаренко зазначив, що недавно виявлений в Україні штам коронавірусу з ПАР гірше реагує на вакцинацію, проте реакція все ж є. 

Він підкреслив, що ті препарати проти коронавірусу, які є в нашій країні, здатні запобігти розвитку інфекції та важкому її перебігу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини