Головна Новини Суспільство медицина Біолог зробив заяву про південноафриканський штам коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Біолог зробив заяву про південноафриканський штам коронавірусу

За словами фахівця, робити щеплення від коронавірусу потрібно в будь-якому випадку

9 квітня 2021, 15:07
Поділіться публікацією:

За словами доктора біологічних наук Сергія Комісаренка, нещодавно виявлений в Україні штам коронавірусу з ПАР гірше реагує на вакцинацію, проте реакція все ж є. Про це вчений заявив виданню РБК-Україна.

Біолог зробив заяву про південноафриканський штам коронавірусу

Біолог зробив заяву про південноафриканський штам коронавірусу - фото з відкритих джерел

"Цей вірус також небезпечний тим, що він гірше реагує на вакцинацію, але все ж реагує. Зрештою вакцинація сприяє еволюційному тиску на вірус і в ньому відбувається більше мутацій", — сказав біолог.

Фахівець також зазначив, що ті препарати проти коронавірусного захворювання, які є в нашій країні, здатні запобігти розвитку інфекції та важкий її перебіг. Тому, за словами Комісаренка, робити щеплення варто в будь-якому випадку.

Нагадаємо, що за словами очільника МОЗ Максима Степанова, крім британського штаму коронавірусу, який виявили вже у всіх областях, в деяких регіонах зафіксовано ще і південноафриканський.

Глава Комітету парламенту з питань здоров'я нації Михайло Радуцький розповів про небезпеку нововиявленого південноафриканського штаму коронавірусу. За словами фахівця, з його появою на Україну "чекають ще більш складні випробування". Він запевняє, що південноафриканська мутація, яку вже виявили у двох регіонах України, є більш агресивною. Згідно з результатами з ПАР, він демонструє агресивність вище на 50%, ніж інші. Зараз цей штам поширений в понад 50 країнах світу. Він здатний  повторно інфікувати громадян, які перехворіли на коронавірус, а також частіше заражати молодих людей.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що мільярдер Ілон Маск розповів, що думає про вакцинацію проти коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини