Головна Новини Суспільство медицина Як українці з розладами психіки можуть взяти препарати за програмою "Доступні ліки"
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці з розладами психіки можуть взяти препарати за програмою "Доступні ліки"

Йдеться про такі захворювання як епілепсія, шизофренія, ПТСР, депресія, афективні та невротичні розлади

21 вересня 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

Для українців з різними проблемами психіки з 1 жовтня Національна служба здоров'я (НСЗУ) розширює програму відшкодування лікарських медикаментів за програмою "Доступні ліки". Про це сказано у повідомленні пресслужби Національної служби здоров'я України в Facebook.

Як українці з розладами психіки можуть взяти препарати за програмою "Доступні ліки"

"Доступні ліки", фото з відкритих джерел

Препарати для пацієнтів з розладами психіки та поведінки при епілепсії, шизофренії, ПТСР, депресії, афективних і невротичних розладах можна буде взяти в аптеках, які працюють за програмою "Доступні ліки". Ці ліки пацієнти з розладами психіки та поведінки зможуть з 1 жовтня отримати безплатно або з невеликою доплатою у будь-якій аптеці, яка працює за відповідним договором з НСЗУ. Єдина умова — електронне направлення.

Ці ліки пацієнти зможуть з 1 жовтня отримувати безплатно або з невеликою доплатою у будь-якій аптеці, яка працює за відповідним договором з НСЗУ. Вартість таких препаратів аптеці відшкодовуватиме Національна служба здоров'я України.

Для призначення відповідних ліків невролог або психіатр фіксує в індивідуальному плані встановлений діагноз і надалі на основі індивідуального плану лікування буде формуватися електронний рецепт.

Нещодавно портал "Коментарі" інформував, як в Україні можна отримати доступні ліки — алгоритм дій.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Україні поповнився список медикаментів-учасників програми "Доступні ліки". Відтепер реєстр спеціальних лікарських засобів містить 264 позиції. Найдорожчі ліки, оплачує держава, коштують 584 гривень.

Також повідомлялося, що в Україні запрацював новий онлайн-сервіс для пошуку аптек, які працюють за програмою "Доступні ліки". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

У повідомленні відомства зазначається, що сервіс буде показувати скільки аптек, які працюють за програмою "Доступні ліки", є в радіусі 7 кілометрів від кожного медичного закладу, де працюють сімейні лікарі, педіатри та терапевти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини