Головна Новини Суспільство медицина Як розпізнати психопата: лікар назвала вісім ознак
commentss НОВИНИ Всі новини

Як розпізнати психопата: лікар назвала вісім ознак

Нейробіологиня назвала вісім ознак психопата, які допоможуть визначити таку людину та зменшити шанси, що ви станете її жертвою.

13 березня 2024, 17:00 comments2593
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У масовій культурі психопатів часто зображають як серійних убивць. Але насправді небагато психопатів є злочинцями, а тим більше вбивцями. Вони можуть бути успішними директорами, відомими зірками, вашими сусідами чи навіть партнерами. Нейробіологиня Беріт Брогаард вказала на вісім ознак, які допоможуть розпізнати психопата.

Як розпізнати психопата: лікар назвала вісім ознак

Лікар назвала 8 ознак психопата. Фото з відкритих джерел

Психопатія не є самостійним розладом, однак вона згадується як підтип антисоціального розладу особистості. Цей стан характеризується відсутністю емпатії, а бездушність дозволяє психопатам бути дуже маніпулятивними. Чим швидше ви зможете визначити психопата у своєму середовищі, тим менша ймовірність стати його жертвою.

Нейробіологиня Беріт Брогаард вказує на вісім ознак, які можуть свідчити про психопатичні нахили у людини.

Психопати у надзвичайних ситуаціях зберігають спокій

Коли навколо психопата щось відбувається, він здатен зберігати раціональне мислення. Завдяки цьому людина з психопатичними нахилами може швидко реагувати в разі потреби і розв'язати складні проблеми, зберігаючи спокій і врівноваженість. Зокрема це стосується і випадків, де потрібно прийняти рішення, не відволікаючись на біль і страждання.

Психопати змінюються залежно від обставин

Людина з психопатичними нахилами може адаптувати свою поведінку до будь-якої ситуації подібно, як це робить хамелеон. Такі люди вправно використовують лестощі та компліменти, щоб отримати довіру інших. Психопати вміло маніпулюють емоціями та імітують ними залежно від ситуації, особливо, якщо вони можуть отримати вигоду з цієї ситуації.

Психопатам швидко набридають інші люди

Психопатам потрібен постійний адреналін, щоб не відчувати нудьги. Такий заряд вони можуть отримати у випадку керуванням людьми завдяки своєму розуму, або ж почати діяти більш небезпечно, зокрема використовувати стимулюючі препарати, аби отримати  необхідний рівень адреналіну.

Психопати часто діють імпульсивно

Імпульсивність — одна з ознак психопатії. Такі люди схильні діяти спонтанно або з примхи, не замислюючись про те, чи ризикують вони і наскільки це може призвести до наслідків. Як розповідає неврологиня Беріт Брогаард, це може бути невинне бажання переглядати фільми до 4 ранку, попри те, що потрібно прокидатись о 7 та йти на роботу. Або ж спроба купити метамфетамін, навіть, якщо людина обіцяє цього ніколи більше не робити.

Психопати часто брешуть і роблять це добре

Навіть якщо говорити правду є найпростішим і безпечним рішенням, люди зі схильністю до психопатії часто вдаються до брехні. Вони час від часу брешуть, щоб привернути увагу або показати себе з кращого боку. Навіть, якщо психопат не отримає вигоди від брехні, він все одно буде брехати, адже від цього отримує задоволення.

Психопати відмовляються визнавати свою провину

Психопати рідко беруть на себе відповідальність за свої вчинки. Коли виникають проблеми, вони звинувачують інших людей або обставини. Іноді вони визнають свою провину, але це буває рідко і тільки тому, що у них немає іншого виходу. Однак навіть тоді вони не відчувають ні жалю, ні докорів сумління.

Психопат вважає за краще брати, ніж віддавати

Психопати віддають перевагу паразитичному способу життя. Навіть, коли його люди пригощають їжею, напоєм, послугою чи подарунками, то психопат відповідає взаємністю, лише у тих випадках, якщо вважає, що це принесе йому користь у довгостроковій перспективі.

Психопат задоволений собою

Люди схильні до психопатії часто не помічають свої психологічних проблем, навіть якщо вони помітні оточуючим. Сама ідея про відвідування психіатра чи психолога або навіть припущення про будь-який розлад особистості для психопата є абсурдною. 

Зазначимо, що якщо у вас є кілька ознак зі списку, це ще не вказує, що ви або інша людина є психопатом. Однак, якщо більшість підходить, тоді варто звернутись до спеціаліста.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в українців змінився психологічний стан від початку повномасштабного вторгнення.

Також "Коментарі" писали, що вчені виявили три основні теми на які психопати найчастіше говорять.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

13 березня 2024, 17:31

Ти диви - ідеальний портрет нашого Фюрера і пОПи. Так само повний біблійний опис Божого народу. Тільки не божою, а професійною мовою. I have a dream: як відкриваються очі у залишків засліпленого малоправославного народу України, яка гине.


Новини