Головна Новини Суспільство події В українців змінився психологічний стан від початку повномасштабного вторгнення
commentss НОВИНИ Всі новини

В українців змінився психологічний стан від початку повномасштабного вторгнення

Нове дослідження від Центру Разумкова показало зміну у психологічному стані українців після початку повномасштабної війни в Україні.

21 лютого 2024, 17:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року психологічний стан українців покращився. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на результати опитування соціологічною службою Центру Разумкова.

В українців змінився психологічний стан від початку повномасштабного вторгнення

В українців змінився психологічний стан. Фото з відкритих джерел

Запропонована для опитування шкала від Центру Разумкова складалась з 10 пунктів, де 0 означає максимальний рівень спокою та впевненості, тоді як 10 – це максимальний рівень паніки, страху та невпевненості. 

Згідно з результатами опитування Центру Разумкова, на початку повномасштабного вторгнення Росії українці оцінили свій психологічний стан на 7 балів, при тому, що 49% опитаних вказали оцінку між 8 та 10 балами, що відповідає високому рівню паніки та страху.

Нове дослідження, яке було проведене у січні 2024 року показало зміну психологічного стану українців. Респонденти оцінили його на 5,9 бала. А кількість українців, що вказували оцінку між 8 та 10 балами зменшилась до 25%.

Попри зниження рівня паніки та страху серед українців за майже два роки повномасштабної війни, цей показник виявився гіршим, ніж був у першу річницю вторгнення Росії. У лютому-березні 2023 року українці оцінили свій психологічний стан на 5,1 бала.

Також опитування показало, що за в українців знизився рівень задоволеності життям. До початку вторгнення Росії він постійно збільшувався та у 2022 році становив 5,2 бала, однак після двох роки повномасштабної війни знизився до 4,7 бала.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що результати дослідження, які показали, за який мінімальних умов Україна може почати вести мирні переговори з Росією.

Також "Коментарі" писали про опитування щодо того, як українці ставляться до уникнення мобілізації за сплату коштів до бюджету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини