Головна Новини Суспільство медицина Як проходить вакцинація в Україні - останні подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Як проходить вакцинація в Україні - останні подробиці

Масова вакцинація в Україні розпочалася 24-го лютого

28 лютого 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

В Україні активно проходить вакцинація громадян проти коронавірусної інфекції. Як повідомляється на офіційному Телеграм-каналі Міністерства охорони здоров'я, з 24-го лютого було вакциновано понад 3 тисячі осіб.

Як проходить вакцинація в Україні - останні подробиці

Вакцинація в Україні: останні дані. Фото: РБК

За вчорашній день було щеплено лише дев'яносто громадян. З них 50 щеплень отримали жителі Донецької області, 20 щеплень — мешканці Луганської області та ще 20 щеплень — українці з Херсонської області.

Серйозних побічних ефектів у вакцинованих не зафіксовано.

Вакцинують українців препаратом Oxford/AstraZeneca, який виготовляють в Індії. Вакцина Oxford/AstraZeneca виробляється на потужностях Serum Institute (Індія). Має локальну (торговельну) назву Covishield.

Спершу вакцинують медичний персонал, який безпосередньо контактує з пацієнтами, хворими на коронавірус.

Іншим громадянам робитимуть щеплення в порядку черги та груп пріоритету. Записатися в чергу на вакцинацію можна буде вже з першого березня. Аби особі зробили щеплення, потрібно показати свій паспорт та ідентифікаційний код, який необхідний, в разі відсутності декларації з сімейним лікарем.

Нагадаємо, що раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко телефонував першим вакцинованим медикам та запитував про їх стан. Зазначається, що всі почуваються задовільно та продовжують працювати.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що прості середньостатистичні українці безкоштовних вакцин у 2021 році не отримають. Таку думку висловив політолог-міжнародник, бізнес-аналітик Георгій Кухалейшвілі. Його аргументацію ситуації читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини