Головна Новини Суспільство медицина Прості середньостатистичні українці безкоштовних вакцин у 2021 році не отримають - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Прості середньостатистичні українці безкоштовних вакцин у 2021 році не отримають - експерт

На думку експерта, на простих українцях знову наживаються

24 лютого 2021, 21:00
Поділіться публікацією:

Положення, що створилося з затримкою вакцинації проти коронавірусу Україні, вигідно постачальникам ліків, аптечним мережам, чиї інтереси, як і будь-якого бізнесу, лобіюються депутатами. У цьому впевнений політолог-міжнародник, бізнес-аналітик Георгій Кухалейшвілі, про що він заявив в матеріалі "Коментарів".

Прості середньостатистичні українці безкоштовних вакцин у 2021 році не отримають - експерт

Фото з відкритих джерел

"Коли пандемія, атмосфера відчаю, велика кількість заражень, в аптеках — ажіотаж. Українці витрачають великі суми грошей на ліки. Тому, уряд закуповує занадто мало вакцин і затягує процес вакцинації, — пояснює експерт. — До кінця року безкоштовно робитимуть щеплення тільки медикам, чиновникам і особам у групі ризику. Прості середньостатистичні громадяни безкоштовних вакцин у 2021 році не отримають. Отже, всі бажаючі куплять вакцину за свій рахунок і на цьому наживуться постачальники і виробники ліків".

На думку Георгія Кухалейшвілі, Україна ніколи не була й не буде соціальною державою, незважаючи на те, що це положення зазначено в Конституції.

"Влада обслуговує інтереси фармацевтів, а не реалізує програми видачі безкоштовних ліків для людей з рідкісними аутоімунними захворювання, такими як неспецифічний виразковий коліт, Хвороба Крона, синдром подразненого кишечника, хвороба Іценко-Кушинга і т.д. Хоча аналогічні заходи успішно реалізуються в США, Казахстані та Росії", — резюмує експерт.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський відповів, чи буде першим в Україні вакцинуватися від COVID-19. В Офісі президента повідомили про дві вакцинах проти коронавірусу для українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини