Головна Новини Суспільство медицина Як новенький: американські лікарі провели успішну трансплантацію обличчя (Відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як новенький: американські лікарі провели успішну трансплантацію обличчя (Відео)

Трансплантація обличчя - одна з найважчих операцій в медицині

4 лютого 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

В Америці провели унікальну операцію. Пацієнту було пересаджено донорські руки та обличчя. За всю історію медицини — це лише третій випадок складного втручання та єдиний успішний.

Як новенький: американські лікарі провели успішну трансплантацію обличчя (Відео)

В Америці відбулася перша успішна трансплантація обличчя. Фото: УНІАН

Щасливого пацієнта звати Джо. Йому лише дев'ятнадцять років. Хлопець постраждав у результаті аварії по дорозі додому. Він провів всю ніч на роботі, тому був дуже стомлений. Кермуючи автівкою, юнак на секунду заплющив очі та заснув. Машина втратила керування та перевернулася. Стався вибух.

Хлопцю пощастило — його витягнули з машини до того як стався спалах. Проте це не врятувало Джо від сильних опіків. Він впав в кому.

"Вони ампутували мої пальці, а моє лице було обпечене, та замість очей були щілини", – повідомляє постраждалий.

Джо натрапив на хороших лікарів. Спочатку йому провели багато операцій з трансплантації шкіри. Проте це не допомогло врятувати обличчя та руки.  Медики разом з пацієнтом наважилися на сміливий крок та почали шукати донора. Результат виявився успішним, який став хлопець після операції дивіться нижче.

Нагадаємо, що компанія Boston Dynamics, відома своїми розробками в області робототехніки представила новий відеоролик, в якому показала можливості "руки" чотириногого механічного пса. Оновлена версія робота-собаки може збирати речі та саджати рослини. Відео про новітнього робота та його вміння можна переглянути на нашому сайті.

Також "Коментарі" раніше повідомляли, хто став найпопулярнішим іноземним лідером в Україні. Дану інформацію повідомляє Київський міжнародний інститут соціології. Результат опитування вас неабияк здивує.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини