Головна Новини Суспільство події Boston Dynamics продемонструвала нові можливості робота-собаки (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Boston Dynamics продемонструвала нові можливості робота-собаки (ВІДЕО)

Компанія-виробник роботів Boston Dynamics опублікувала ролик про нові здібності своїх виробів

3 лютого 2021, 15:31 comments1058
Поділіться публікацією:

Компанія Boston Dynamics, відома своїми розробками в області робототехніки представила новий відеоролик, в якому показала можливості "руки" чотириногого механічного пса. Оновлена версія робота-собаки може збирати речі та саджати рослини.

Boston Dynamics продемонструвала нові можливості робота-собаки (ВІДЕО)

Робот Spot / фото 24 канал

Так, у відео показано, що робот моделі Spot проводить прибирання у квартирі, збираючи розкидані речі. За допомогою механічної "руки" робот здатний включити рубильник і навіть копати невеликі поглиблення за допомогою совка.

Творці ролика продемонстрували, як робот вміє стрибати на скакалці та малювати на асфальті.

"Рух кисті, руки і тіла координується автоматично, щоб спростити завдання маніпуляції і розширити робочий простір руки, що робить її досяжність практично необмеженою. Показана поведінка була запрограмована з використанням нової програми, яку можна використовувати на планшетах і телефонах. Запускати робота можна віддалено", — сказано в описі відео.

Нагадаємо, що спочатку чотириногі роботи призначалися для використання у військових цілях. При розробці проекту інженери вважали, що ходячі роботи майбутнього стануть займатися патрулюванням території та займатися транспортуванням військових вантажів. Втім, програму військових роботів згорнули ще у 2015 році і Boston Dynamics переорієнтувалася на цивільний ринок.

В цей момент компанія володіє трьома головними розробками, які вже отримали комерційне застосування. Йдеться про вищезгадану робособаку Spot, двоколісний навантажувач Handle і програмне забезпечення для маніпуляторів інших виробників.


Як повідомляв портал "Коментарі", роботи Atlas і Spot від Boston Dynamics можуть багато чого: спринт, гімнастичні вправи, паркур, сальто назад, відкривати двері, щоб впустити своїх друзів, мити посуд і влаштовуватися на справжню роботу. Але останнє відео компанії додає ще один вражаючий трюк в репертуар роботів: запальні танцювальні рухи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини