Головна Новини Суспільство медицина Як імовірний осінній локдаун може бути пов'язаний із вакцинацією: думка експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Як імовірний осінній локдаун може бути пов'язаний із вакцинацією: думка експерта

Влада поки провалила власний національний план вакцинації, запевняє Дмитро Шпенов

27 травня 2021, 12:32
Поділіться публікацією:

Темпи вакцинації в Україні залишаються дуже низькими. Нардеп Верховної Ради VI-IХ скликань Дмитро Шпенов вважає, що якщо ситуацію не змінити кардинально і не прискорити процес, то восени нас чекатиме черговий локдаун із важкими економічними наслідками. Такою думкою політик поділився ексклюзивно з виданням "Коментарі".

Як імовірний осінній локдаун може бути пов'язаний із вакцинацією: думка експерта

Темпи вакцинації в Україні варто пришвидшити. Фото: Слово і діло

"В Україну прибула перша партія вакцини Pfizer в кількості 117 тис доз, куплена за гроші платників податків. Всього Україна законтрактувала у компанії Pfizer 20 млн доз. Договір був укладений завдяки особистому втручанню Президента Зеленського", — нагадав Шпенов.

За словами політика, вакцинами з цієї партії імунізують вчителів, медиків, військовослужбовців, співробітників структур державної безпеки та іноземних посольств в Україні.

Всього ж до України було доставлено 2,438 млн доз вакцин від коронавірусу, стверджує Дмитро Шпенов. Першу дозу препарату отримали 987 тисяч українців, обидві — трохи менше ніж 100 тисяч.

"На сьогодні в країні є 1,25 млн доз. З огляду на поточні темпи вакцинації, в середньому 12,8 тис. на добу, вакцин вистачить на три місяці. У резерві — поставки Pfizer і Coronavac до кінця поточного місяця", — говорить політик.

На думку Дмитра Шпенова, поки не зрозуміло, яким чином новий міністр охорони здоров'я планує забезпечити отримання українцями 10 млн доз вакцини. Нардеп вважає, що затверджений урядом у квітні Національний план вакцинації не виконується.

"Минулого місяця був провал, і вже зрозуміло, що в травні теж похвалитися буде нічим, — міркує він. — У мене питання: навіщо уряд розробляв план вакцинації, якщо він заснований на свідомо необґрунтованих показниках? Згадайте обіцяні 5,6 млн вакцинацій на місяць. Така невідповідність заяв влади та реальних результатів шкодить національній кампанії вакцинації".

Дмитро Шпенов нагадує, що багато людей і без цього не особливо прагнуть вакцинуватися. Суперечливість же заяв і планів уряду погіршать цю проблему ще більше.

"Можливо, Кабміну необхідно відкоригувати показники відповідно до існуючих реалій і подивитися правді в очі, а не замилювати їх українцям. Темпи вакцинації в Україні залишаються дуже низькими. Нас випереджають В'єтнам, Зімбабве, Нігерія, Лаос, Непал, Туніс, Уругвай, Болівія та інші. Це добре, звичайно, що в Україну завозять якісні вакцини. Можливо, це підвищить рівень довіри до процедури", — резюмує політик.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що вчені офіційно встановили ймовірну причину утворення тромбів в крові після вакцинації від коронавірусу конкретним препаратом. Всі деталі — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, коли Україна збирається представити ковід-паспорти, що дозволяють вакцинованим людям подорожувати, і як цей крок оцінюють вітчизняні експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини