Головна Новини Суспільство медицина Вчені знайшли зв'язок вакцини AstraZeneca з тромбами
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли зв'язок вакцини AstraZeneca з тромбами

Тромбоз пов'язаний з аденовірусними векторами, які вакцини використовують для доставки спайкового білка вірусу Sars-Cov-2 в людський організм

27 травня 2021, 08:36 comments2729
Поділіться публікацією:

Німецькі вчені з Франкфурта заявили, що їм вдалося встановити причину рідкісних випадків розвитку тромбозу у пацієнтів, які вакцинували проти коронавірусами препаратами AstraZeneca і Johnson & Johnson. Про це пише УНН з посиланням на Financial Times.

Вчені знайшли зв'язок вакцини AstraZeneca з тромбами

Вчені знайшли зв'язок вакцини AstraZeneca з тромбами - фото з відкритих джерел

За словами професора Рольфа Маршалека, який очолює групу вчених, що займаються дослідженням даної проблеми, тромбоз пов'язаний з аденовірусними векторами, які обидва препарати для вакцинації використовують для доставки спайкового білка вірусу Sars-Cov-2 в людський організм.

Спеціаліст передбачає, що спайковий білок направляється не в цитозольній рідині здорової клітини (саме там коронавірусом виробляються білки), а в ядро. Потім частини передаються спайкового білка розщеплюються і створюють мутації, які не можуть зв'язатися з клітинною мембраною і викликати імунізацію. Замість цього мутантні версії білка викликають утворення тромбів приблизно у одного з 100 тис. людей.

Вчений також зазначив, що інші вакцини, які створені на основі РНК (наприклад, Pfizer і Moderna) здатні доставляти генетичний матеріал спайкового білка в клітинну рідину, а не в ядро. Саме це, за словами Маршалека, допомагає уникнути рідкісної побічної реакції, як тромбоз.

Фахівець додав, що представники Johnson & Johnson вже зв'язалися з лабораторією вчених, які проводили дослідження, для отримання рекомендацій щодо адаптації препарату.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що представники Міністерства охорони здоров'я України розповіли, хто більше за інших схильний до ризику виникнення тромбів в мозкових судинах, навіть незалежно від вакцинації.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Мухобой

29 травня 2021, 19:38

Ella, забей

Ello

29 травня 2021, 09:26

Ella, якщо вакцинувати абсолютно усіх дорослих громадян України двома дозами, то тромбоз може проявитись максимум у 600-а випадках. А від інфекції уже померло понад 52 тисячі! І це ще не кінець1

Ello

29 травня 2021, 09:20

Ella, тромби після вакцинації (не обов'язково смертельні) - це один випадок на 100 тисяч! А смертність від хвороби - один на 30 людей!!! Можливо. Ви живі і пишете коментарій саме тому, що були вакциновані. В Україні ще не зареєстровано смертей від вакцини, а від COVID померли майже 50 тисяч людей. Це ціле невелике місто - поголовно!

Ella

28 травня 2021, 18:57

И что теперь делать нам,всем этим недотепам,которые уже получили первую дозу Астры? Ждать вторую,несмотря на угрозу тромбов - ( а вас же предупреждали!,ага..). Или вакцинироваться другой вакциной? Хоть бы кто подсказал..


Новини