Головна Новини Суспільство медицина Як COVID-19 впливає на мозок - вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Як COVID-19 впливає на мозок - вчені

Деякі пацієнти, які перехворіли на коронавірус, скаржаться на роботу головного мозку

6 січня 2021, 10:44
Поділіться публікацією:

На самому початку пандемії коронавірусу багато хворі скаржилися на втрату смаку та нюху. Якимось чином виявилося, що вірус SARS-CoV-2 впливає на нерви, що передають інформацію від носа до мозку.

Як COVID-19 впливає на мозок - вчені

Вчені з'ясували, що коронавірус впливає на мозок - фото з відкритих джерел

Той факт, що COVID -19 може будь-яким чином впливати на мозок сильно стурбував неврологів. Вони стали побоюватися того, що вірус може проникнути в мозок пацієнтів. Було проведено велику кількість досліджень, щоб з'ясувати, як коронавірус здатний впливати на мозок.

Група вчених у випуску журналу Alzheimer's & Dementia повідомили, що COVID-19 викликає велику кількість симптомів, пов'язаних з мозком, від судом до психозу. Крім того, коронавірус в тяжкій формі може призвести до збільшення ризику розвитку хвороби Альцгеймера.

Після виписки з лікарні деякі пацієнти, поборовшись коронавірус, помічають у себе деякі розлади, пов'язані з головним мозком. Вони скаржаться на сильно виражену забудькуватість, проблеми з організацією якихось найпростіших завдань, наприклад, приготування їжі.

Ще на початку пандемії було з'ясовано, що вірус може привести до утворення тромбів. Як правило, це призводить до інсульту. Для більш детального дослідження вчені взяли тканину мозку померлих від коронавірусу пацієнтів. Їм вдалося виявити безліч ушкоджень і запалень.

Відзначається, що у більшості людей у міру одужання функції мозку поліпшуються і вони не помічають дискомфорту. Деякі ж — навпаки, стикаються з довгостроковою втратою працездатності.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що стало відомо, чи будуть забороняти продаж повсякденних товарів з 8 січня в Україні, а також про те, що Голубовська розповіла про ускладнення у хворих на коронавірус.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини