Головна Новини Суспільство медицина Як проводитимуть вакцинацію українцям у святкові дні
commentss НОВИНИ Всі новини

Як проводитимуть вакцинацію українцям у святкові дні

Кілька тижнів поспіль в Україні зростає захворюваність COVID-19

16 серпня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Лише вакцинація є дієвим способом вберегтися від тяжкого перебігу COVID-19 або можливої смерті. Українцям хочуть забезпечити безперервний доступ до вакцин, навіть на вихідні або у святкові дні. Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на черговій селекторній нараді.

Як проводитимуть вакцинацію українцям у святкові дні

Вакцинація від коронавірусу, фото з відкритих джерел

В Україні вже зареєстровані сотні випадків нового штаму "Дельта". І він виявився ще більш заразним, ніж сам COVID-19.

"Імовірність розвитку важкого перебігу хвороби в разі інфікування цим штамом істотно вище, якщо ви не вакциновані. Доступ до вакцин повинен бути безперервним і зручним. На свята мобільні бригади працюватимуть там, де це зручно для людей — як зараз вони працюють в аеропортах і доводять свою ефективність", — сказав Ляшко.

Зараз інфраструктура вакцинації налічує понад 3 тис. пунктів щеплення, майже 400 центрів масової вакцинації й сотні мобільних бригад.

"Мета цієї роботи — дати максимально зручний час вколоти вакцину пацієнту. Пунктам із низьких потоком, можливо, слід взяти паузу, щоб подумати, як його збільшити, але центри масової вакцинації, особливо в ТРЦ і інших логістично привабливих місцях, будуть працювати", — додав міністр.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", Moderna або Pfizer: вчені сказали, яка вакцина краще захистить від зараження штамом "Дельта". Вчені побачили, що ефективність вакцини Moderna проти зараження коронавірусів впала з 86% на початку 2021 року до 76% у липні. Ефективність Pfizer-BioNTech ще нижча — із 76% до 42%.

Попри деякі обмеження досліджень, у щеплених двома дозами вакцини Moderna ризики заразитися штамом "Дельта" та іншими мутаціями коронавірусу удвічі нижча в порівнянні з Pfizer. Обидві вакцини надійно захищають від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби й не доводять до госпіталізації: Moderna — у 92% випадків, а Pfizer — у 85%.

Але варто зазначити, що це лише попередні дані, які не підтверджені оцінками експертів. Тому їх не можна використовувати як клінічні показання.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", лікар розповіла, коли вакцинація від коронавірусу може бути небезпечнаКерівник Центру респіраторної медицини клініки "Феофанія" Світлана Гук заявила, що не варто вводити другу дозу вакцини від коронавірусу, яка має відмінний від першої тип виробництва.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини