Головна Новини Суспільство медицина Як буде навчатися дитина, якщо її батьки проти щеплення від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Як буде навчатися дитина, якщо її батьки проти щеплення від коронавірусу

На думку освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, лише вакцинація зможе зупинити ланцюгову реакцію

26 березня 2021, 09:40
Поділіться публікацією:

Деякі батьки категорично не хочуть вакцинувати свою дитину від коронавірусу. Проте, як будуть навчатися нещеплені діти? А якщо дитина має протипоказання до щеплення? На питання відповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Як буде навчатися дитина, якщо її батьки проти щеплення від коронавірусу

Вакцинація в Україні: як будуть навчатися невакциновані школярі. Фото: yandex.net

На думку Горбачова, всі школярі повинні пройти вакцинацію — і не тільки проти коронавірусу. Щеплення можуть вберегти від туберкульозу, поліомієліту, кору, дифтерії та багатьох інших захворювань.

Експерт розуміє, що батьки можуть хвилюватися за здоров'я дитини та боятися побічних ефектів, проте є наука. А вона доводить те, що формування колективного імунітету проти епідемічних хвороб є найпершим інструментом для того, щоб забезпечити громадське здоров’я.

Проте, у деяких дітей можуть бути протипоказання до введення вакцини. Тоді батькам треба надати в навчальні заклади відповідний документ від лікаря, який би підтверджував, що щеплення робити не можна.

Якщо батьки категорично проти вакцинації, існують альтернативні способи навчання. Діти, що не зробили щеплення, можуть проходити сімейну або ж дистанційну форми освіти.

Сергій Горбачов запевняє, що в Україні лише вакцинація зможе зупинити ланцюгову реакцію.

Нагадаємо, що в Івано-Франківській області судитимуть жінку, яка в Facebook опублікувала неправдиву інформацію про вакцину проти коронавірусу. Мешканка Коломиї на своїй сторінці в соціальній мережі написала, ніби-то вакцина не пройшла всіх етапів випробування. На думку правоохоронців, це могло викликати паніку серед населення. Про розвиток ситуації читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше розповідав, чи можуть штрафувати батьків за невакцинованих дітей у школі. Про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини