Головна Новини Суспільство події Мешканку Прикарпаття судитимуть за пост про COVID-вакцину в мережі
commentss НОВИНИ Всі новини

Мешканку Прикарпаття судитимуть за пост про COVID-вакцину в мережі

Жінці загрожує штраф від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням 20 відсотків заробітку

25 березня 2021, 21:51
Поділіться публікацією:

В Івано-Франківській області судитимуть жінку, яка в Facebook опублікувала неправдиву інформацію про вакцину проти коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба Коломийського міськрайонного суду.

Мешканку Прикарпаття судитимуть за пост про COVID-вакцину в мережі

Суд (фото з відкритого джерела)

Мешканка Коломиї на своїй сторінці в соціальній мережі написала, ніби-то вакцина не пройшла всіх етапів випробування. На думку правоохоронців, це могло викликати паніку серед населення.

На порушницю склали адміністративний протокол за статтею 173-1 (поширення неправдивих чуток). Тепер їй загрожує від 170 до 255 гривень штрафу або до одного місяця громадських робіт.

Засідання суду призначено на 8 квітня.

Нагадаємо, незабаром українці зможуть вибирати, яким саме препаратом вакцинуватися проти коронавірусу.

Годину тому в "Борисполі" приземлився літак з першою партією препарату CoronaVac. Доставлена партія складається зі 215 тисяч доз.

Варто зазначити, що препарат CoronaVac розроблений китайською компанією Sinovac Biotech. Ці розробники були одними з перших, з ким Україна уклала контракт на поставку препарату проти коронавірусу.

Одна доза китайської вакцини обійшлася уряду в трохи більше 500 грн. Реєстрація препарату МОЗ відбулася двома тижнями раніше — 10 березня. Всього Україна очікує на поставку 1,915 млн доз CoronaVac.

За словами компанії, яка займалася доставкою вакцини в Україну, спочатку препарат відправлять на склад. Після всіх необхідних перевірок почнуться поставки в усі регіони країни.

У цій же компанії уточнили інформацію щодо ефективності вказаної вакцини. Згідно з даними чергового турецького дослідження ця цифра дорівнює 83,5%, що значно перевищує заявлені раніше бразильцями 50-60%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

25 березня 2021, 22:30

А они еще на россию свистят. Что,уже за пост в соцсети судить будут. Слава свободной демократической и европейской Украине. И героям тоже слава. Они в гробу переворачиваются после " свершений" наших демократов.


Новини