Головна Новини Суспільство медицина Міністр фінансів розповів, від чого залежить введення локдауну
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр фінансів розповів, від чого залежить введення локдауну

Марченко заявив, що темпи вакцинації населення повинні прискоритися

25 серпня 2021, 15:45
Поділіться публікацією:

Міністр фінансів Сергій Марченко розповів від чого залежить введення локдауну. Про це розповів політик під час інтерв'ю "Інтерфаксу". 

Міністр фінансів розповів, від чого залежить введення локдауну

Сергій Марченко - міністр фінансів, фото з відкритих джерел

"Через низькі темпи вакцинації ризик все-таки залишається. Українці повинні бути більш усвідомленими в цьому плані, адже саме від цього залежить, наскільки швидко може бути введений локдаун. Я впевнений, що саме зараз українська медична система готова до подібних потрясінь і викликів", — розповідає міністр.

Сам же Сергій Марченко ділиться, що вже вакцинувався разом зі своєю сім'єю і батьками.

"Ми закупили достатню кількість вакцин. Це приблизно 40 млн доз. Плануємо поки використовувати їх", — відповідав міністр на питання про виділення бюджету на вакцини в наступному році.

Також, нагадаємо, що адаптивний карантин в Україні продовжили до 1 жовтня. Це пов'язано зі зростанням кількості нових випадків інфікування коронавірусом.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що влада аналізує усі можливі сценарії надалі, тому активно готує лікарні до можливого зростання хворих. Також влада подбала про те, щоб мати в резерві 15 тисяч кисневих концентраторів. Це дасть можливість проводити медикаментозне лікування українців на амбулаторному етапі. Також Шмигаль зазначив, що поки план виконаний на 100%.

До слова, в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, що карантин можуть посилити в разі наявності протягом трьох днів поспіль одного з показників. Зараз же по всій Україні діють обмеження "зеленого" рівня.

Читайте також на порталі "Коментарі" про те, чи буде Україна закривати кордони у зв'язку з поширенням штаму "Дельта".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини