Головна Новини Суспільство медицина Втрата нюху при коронавірус: Комаровський розповів, чим це небезпечно (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрата нюху при коронавірус: Комаровський розповів, чим це небезпечно (ВІДЕО)

Комаровський розповів про два випадки, коли втрата нюху при коронавірусній інфекції може бути небезпечною

10 грудня 2020, 17:42
Поділіться публікацією:








Втрата нюху при коронавірус: Комаровський розповів, чим це небезпечно (ВІДЕО)

ФОТО: З відкритих джерел

Відомий лікар-педіатр вищої категорії Євген Комаровський у своєму новому ролику розповів про те, чому втрата нюху при коронавірусі може бути небезпечною. Ще навесні поточного року фахівці з Каліфорнійського університету Сан-Дієго з'ясували, що головними ознаками наявності у людини коронавірусу є втрата запахів і смаків. Саме ці два симптоми в більшості випадків спостерігалися у людей, які переносили вірус в легкій формі. У деяких випадках втрата нюху є єдиним симптомом Covid-19.

Комаровський розповів, що є дві ситуації, коли втрата нюху загрожує нашому житті. Перша — пов'язана з тим, що без нюху людина не може оцінити якість продуктів, що вживаються в їжу. На час відсутності нюху лікар настійно рекомендує ретельно ознайомлюватися з термінами придатності або ж попросити когось із близьких оцінити на запах їжу.

Далі Євген розповів про другий момент, який, на його думку, дуже важливий. У зв'язку з втратою нюху, людина не може чути запах диму і газу. Зараз, в опалювальний сезон це вкрай важливо. В такому випадку Комаровський рекомендує встановлювати у квартирах і будинках датчики газу і датчики диму. Медик впевнений, що слідуючи цим двом простим правилам, мільйони людей можуть врятувати собі життя.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про тому, що сльози пацієнта допоможуть визначити тяжкість коронавіруса, а також про тому, що   Гройсман розповів, як правильно потрібно було боротися з коронавірусів в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини