Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ рекомендувала вакцинувати дітей від коронавірусу: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ рекомендувала вакцинувати дітей від коронавірусу: що відомо

При цьому діти не входять до групи високого ризику

24 червня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Масова вакцинація просувається повним ходом практично у всіх країнах світу. Багато повнолітніх осіб уже щеплені в повному обсязі, ще більше людей отримали хоча б по одній дозі препарату. Днями ж, як повідомляє "Хедлайнс Україна", у Всесвітній організації охорони здоров'я відзначили, що вакцинацію можна організовувати й для дітей.

ВООЗ рекомендувала вакцинувати дітей від коронавірусу: що відомо

ВООЗ схвалила вакцинацію дітей від коронавірусу. Фото: B. BOISSONNET / BSIP

Слід підкреслити, що ВООЗ вперше відзначилася подібною заявою. Раніше фахівці вважали реакцію дитячого організму на ймовірні компоненти вакцини занадто непередбачуваною.

Попри наявність рекомендаційних порад, в ВООЗ стверджують, що діти, як і раніше, не перебувають серед тих категорій населення, ризик яких підхопити важку форму захворювання — занадто високий. Медики і люди, які страждають від хронічних хвороб, незмінно лишаться в пріоритеті для отримання щеплення від ковіду.

До слова, представники ВООЗ також додають, що для оформлення загальних рекомендацій для вакцинації неповнолітніх потрібно буде провести додаткові дослідження. Це планується для того, аби перевірити реакцію дітей на різні препарати від коронавірусу.

Додамо, що, попри початкове несхвалення вакцинації дітей, кілька країн вже приступили до цього процесу. Так, активно працюють над початком прищеплювальної кампанії школярів в США; дозволена вакцинація підлітків (12-15 років) в Естонії та Швейцарії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чи збираються починати вакцинацію дітей в Україні. Подробиці повідомив глава МОЗ Віктор Ляшко.

Також на порталі ви можете дізнатися, до яких нових обмежень через виявлення дельта-штаму в нашій країні варто готуватися українцям. Деталі — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини