Головна Новини Суспільство історія Чи збирається Україна вакцинувати дітей від коронавірусу — Ляшко
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи збирається Україна вакцинувати дітей від коронавірусу — Ляшко

За словами глави МОЗ, на сьогодні в країні немає вакцини, яка була б дозволена для щеплень дітям

19 червня 2021, 15:55
Поділіться публікацією:

Кількість хворих на коронавірус українців у віці до 18 років становить 6% від загального числа пацієнтів. За словами керівника Міністерства охорони здоров'я Віктора Ляшка, саме з цієї причини пріоритетність стосовно щеплення була надана старшому населенню.

Чи збирається Україна вакцинувати дітей від коронавірусу — Ляшко

Україна потенційно готується до вакцинації дітей. Фото: Konstantin Yuganov

Ситуацію чиновник пояснив під час спільного брифінгу з депутатами партії "Слуга народу".

Зараз вітчизняні медики найчастіше вакцинують ті категорії людей, представники яких більше хворіють, страждають від важких наслідків хвороби або демонструють високий рівень летального результату хвороби.

Вакцинація дітей (імовірно, підліткового віку) в Україні поки не запланована, але потенційно МОЗ готується і до цього етапу. Причину відсутності реальних дій Віктор Ляшко пояснює тим, що нині жодна з дозволених до використання на території України вакцин не має офіційного дозволу в інструкції на застосування щодо неповнолітніх.

При цьому, як зазначив чиновник, нині через мутації коронавірусних штамів, COVID-19 стали частіше підхоплювати молодші люди. Також відзначаються чергові сплески захворювань у різних країнах світу. Раніше це була Індія, зараз "горить" Південна Америка, відзначається збільшення нових випадків коронавірусу і на території Росії та Великобританії.

Разом із цим Україна демонструє поліпшення епідеміологічної картини. Регіони відповідають показникам "зеленої" зони, тому і було прийнято рішення пом'якшити карантин. Все тому, що за постійного карантину у людей з'являються симптоми пандемічної втоми. Аби зберегти як психоемоційні, так і економічні показники населення у відносній нормі, українцям і зменшили кількість обмежень.

При цьому Ляшко закликав населення все одно дотримуватися мінімальних карантинних правил і обов'язково вакцинуватися, якщо прийшла ваша черга.

Нагадаємо, що в планах МОЗ — прищепити до кінця літа 10 млн українців. Станом на 18 червня ця цифра майже досягла 2 млн осіб. Поставки вакцин, за словами Ляшка, повинні тільки збільшуватися, що допоможе забезпечити потребу населення в препаратах.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чи можна робити протиковідні щеплення вагітним жінкам. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, яке покарання планує зробити МОЗ для шахраїв, котрі підроблюють документи стосовно вакцинації проти COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини