Головна Новини Суспільство події Віктор Ляшко хоче збільшити покарання за підробку документів про вакцинацію: що він пропонує
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Ляшко хоче збільшити покарання за підробку документів про вакцинацію: що він пропонує

Вітчизняні сертифікати вакцинації часто є фальсифікованими

14 червня 2021, 20:50
Поділіться публікацією:

Українські подорожуючі, збираючись за кордон,беруть з собою, підроблені документи про вакцинацію. Вони не лише потрапляють там в неприємні ситуації, але й державі псують репутацію. Саме тому Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко пропонує посилити покарання за підробку довідок про вакцинацію від COVID. Аби уникнути ситуації в Європі про недовіру до українських документів.  Про це високопосадовець розповів в інтерв’ю "НВ".

 Віктор Ляшко хоче збільшити покарання за підробку документів про вакцинацію: що він пропонує

Віктор Ляшко (фото: glavcom.ua)

Саме зараз країни Євросоюзу користуватимуться  електронними сертифікатами вакцинації, бо паперові довідки легко можна підробити.

Міністр МОЗ зауважив, що після проведених ПЛР-тестувань з’явилась  досить велика кількість підроблених даних лабораторних протоколів.

Саме тому Ляшко запропонував свою ідею, щоб не псувати імідж країни в міжнародному середовищі – законодавчу новацію про посилення кримінальної відповідальності за підробку документів, які засвідчують проведення щеплень.

"Це стосується не тільки COVID-сертифікатів, а й усіх інших довідок про проведення щеплень", — пояснив новацію високопосадовець. Ця ініціатива буде обговорена на засіданні уряду.

При цьому, країни Євросоюзу відтепер пускають на свою територію всіх туристів, які мають цифровий COVID-сертифікат.

Нагадаємо, що національні внутрішні сертифікати наші спвввітчизники зможуть отримати вже з 1 липня.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що Віктор Ляшко назвав умову, за якої він подасть у відставку. За його словами, він покине свою посаду, якщо не досягне тих цілей, що запланував.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини