Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ почала експерименти з новими препаратами від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ почала експерименти з новими препаратами від коронавірусу

Тестують препарати "Артесунат", "Іматиніб" та "Інфліксімаб"

12 серпня 2021, 11:10
Поділіться публікацією:

Весь світ затамував подих в очікуванні нового спалаху коронавірусу, який дослідники прогнозують вже цієї осені. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) почала тестування трьох нових препаратів проти коронавірусу на госпіталізованих пацієнтах. У випробуваннях беруть участь понад 600 лікарень у 52 країнах світу, пише The Guardian.

ВООЗ почала експерименти з новими препаратами від коронавірусу

Коронавірус, фото з відкритих джерел

У пресслужбі ВООЗ уточнили, що йдеться про препарати "Артесунат", "Іматиніб" та "Інфліксімаб" — у них був виявлений потенціал до зниження ризику летального результату у пацієнтів з важкою формою COVID-19. Препарати мають сильну дію. "Артесунат", наприклад, зазвичай використовується під час лікування малярії, "Іматиніб" — у деяких випадках онкології, а "Інфліксімаб" — у захворюваннях імунної системи, серед яких ревматоїдний артрит і хвороба Крона, зазначає видання.

В Україні сьогодні, 12 серпня, зареєстрували 1247 нових випадків зараження COVID-19. За останню добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в Києві (205), Харківській (93), Одеській (77), Донецькій (75) і Львівської (61) областях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому в Україні може стати обов'язковою вакцинація від коронавірусу. Поки ж цей процес є суто добровільним.

Також портал "Коментарі" інформував, що в одній з областей України дітей почали вакцинувати від коронавірусу. У Кіровоградській області зробили 13 щеплень дітям 12-17 років з міст Кропивницький, Олександрія, Новомиргород і Мала Виска. Дев'ять дітей отримали першу дозу, 4 дитини — другу дозу вакцини Pfizer.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини