Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ: Omicron швидко поширюється і заражає вакцинованих
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ: Omicron швидко поширюється і заражає вакцинованих

Новий штам поширюється значно швидше ніж штам Delta

20 грудня 2021, 18:42
Поділіться публікацією:

Штам коронавірусу Omicron поширюється швидше, ніж штам Delta, і викликає інфекції у людей, які вже вакциновані або одужали від хвороби COVID-19. Таку заяву зробив голова Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у понеділок, 20 грудня. Про це повідомляє Reuters.

ВООЗ: Omicron швидко поширюється і заражає вакцинованих

Тедрос Адханом Гебрейесус, генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) - Reuters

"Зараз є докази того, що Omicron поширюється значно швидше, ніж варіант Delta. І більш імовірно, що люди, вакциновані чи які одужали від COVID-19, можуть заразитися чи повторно", — сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус на брифінгу для журналістів, що відбувся в її новій будівлі штаб-квартири.

Як повідомляли раніше "Коментарі", компанія Moderna заявила, що бустерна доза вакцини проти COVID-19 захищає від швидкого поширення варіанту Omicron. Виробник вакцини сказав, що рішення зосередитися на поточній вакцині, мРНК-1273, частково було зумовлено тим, як швидко поширюється нещодавно відкритий штам. Компанія все ще планує розробити вакцину спеціально для захисту від Omicron, яку вона сподівається випробувати на початку наступного року. Компанія заявила, що курс її вакцини з двома дозами генерував низькі нейтралізуючі антитіла проти варіанту Omicron, але бустерна доза 50 мікрограмів збільшувала нейтралізуючі антитіла проти варіанту в 37 разів.

Також "Коментарі" писали, що деякі чиновники з охорони здоров’я висловлюють стриманий оптимізм щодо того, що штам Omicron може стати значним кроком у переході пандемії до ендемії, а один експерт назвав результати початкових досліджень "ідеальною ситуацією для вірусу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини