Головна Новини Суспільство медицина Чиновники з охорони здоров'я: штам Omicron може стати завершальним кроком пандемії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чиновники з охорони здоров'я: штам Omicron може стати завершальним кроком пандемії

Варіант Omicron може прискорити темпи, щоб COVID-19 став ендемічним

17 грудня 2021, 16:58
Поділіться публікацією:

Деякі чиновники з охорони здоров’я висловлюють стриманий оптимізм щодо того, що штам Omicron може стати значним кроком у переході пандемії до ендемії, а один експерт назвав результати початкових досліджень "ідеальною ситуацією для вірусу". Про це повідомляє Fox News.

Чиновники з охорони здоров'я: штам Omicron може стати завершальним кроком пандемії

Люди носять маски - Fox News

Доктор Адам Коппель, керуючий директор Bain Capital Life Sciences, заявив у вівторок, 14 грудня, комісії з високих технологій Массачусетса, що якщо прогнози справдяться і Omicron стане домінуючим глобальним штамом, це "дозволить нам швидше дістатися до ендемічного стану", – повідомляє Boston Herald.

Вчені, які вивчають цей штам, підкреслили, що про нього ще багато чого потрібно дізнатися. Вони кажуть, що їх турбує його передача, і заявляють, що ми досі не маємо чіткого уявлення про те, чому він виглядає менш серйозним, ніж, скажімо, Delta. Він може заражати молодих, здорових людей. Дослідники з Університету Гонконгу, здається, підтримали попередні дослідження в Південній Африці, які виявили, що цей варіант дуже заразний, але менш важкий.

Дослідники виявили, що цей штам заражає людей приблизно в 70 разів швидше, ніж попередні штами, але розмножується менш ефективно — приблизно в 10 разів нижче в легеневій тканині. У звіті йдеться, що ранні показники свідчать, що більшість інфікованих не потребують кисню і не потребують допомоги в реанімації. Але велика кількість випадків все ще може спричинити серйозний тиск на лікарні.

Згідно з новим аналізом, у Південній Африці, хоча кількість випадків захворювання зростає, кількість госпіталізацій для дорослих з діагнозом COVID-19 на 29% нижча в порівнянні з хвилею, яку країна пережила в середині 2020 року. Проте деякі експерти застерігають, що робити висновки зарано, оскільки штам є досить новим, а госпіталізація може відставати на тижні після інфекцій.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Єлизавета II скасувала сімейний обід перед Різдвом через штам Omicron.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини