Головна Новини Суспільство медицина Розробники Moderna: бустерна доза вакцини проти COVID-19 захищає від Omicron
commentss НОВИНИ Всі новини

Розробники Moderna: бустерна доза вакцини проти COVID-19 захищає від Omicron

Таку заяву було зроблено в результаті лабораторних досліджень

20 грудня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Компанія Moderna заявила в понеділок, 20 грудня, що бустерна доза вакцини проти COVID-19 захищає від швидкого поширення варіанту Omicron. Про  це повідомляє Reuters.

Розробники Moderna: бустерна доза вакцини проти COVID-19 захищає від Omicron

Людина отримує щеплення від коронавірусної хвороби вакциною Moderna - Reuters

Виробник вакцини сказав, що рішення зосередитися на поточній вакцині, мРНК-1273, частково було зумовлено тим, як швидко поширюється нещодавно відкритий штам. Компанія все ще планує розробити вакцину спеціально для захисту від Omicron, яку вона сподівається випробувати на початку наступного року.

"Наразі у нас є 1273. Це дуже ефективна та надзвичайно безпечна вакцина. Я думаю, що це захистить людей у ​​наступний період відпусток і в ці зимові місяці, коли ми побачимо найсильніший тиск Omicron", – сказав в інтерв’ю доктор Пол Бертон, головний медичний директор Moderna. 

Компанія заявила, що курс її вакцини з двома дозами генерував низькі нейтралізуючі антитіла проти варіанту Omicron, але бустерна доза 50 мікрограмів збільшувала нейтралізуючі антитіла проти варіанту в 37 разів. 100 мікрограмів бустерної дози тієї ж вакцини, підвищило рівень антитіл ще вище – більш ніж у 80 разів.

Бертон сказав, що уряди та регуляторні органи повинні визначити, чи хочуть вони покращеного рівня захисту, який може надати доза 100 мікрограмів.

Компанія заявила, що доза 100 мкг загалом була безпечною і добре переносилася, хоча спостерігалася тенденція до дещо частішої побічної реакції.

У жовтні американські регуляторні органи дозволили 50-мікграмовий бустер вакцини Moderna. Обидва перші дві ін’єкції вакцини Moderna становлять 100 мікрограмів.

Вакцини Moderna і Pfizer/BioNTech були пов’язані з рідкісними випадками ураження серця, особливо у молодих чоловіків. Декілька досліджень показали, що вакцина Moderna, ймовірно, спричинить ураження серця з більшою швидкістю.

Як повідомляли раніше "Коментарі", генеральний директор Drugmaker Moderna Стефан Бансел викликав нову тривогу на фінансових ринках після того, як попередив, що вакцини проти COVID-19 навряд чи будуть настільки ефективними проти штаму Omicron, на відміну від Delta.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини