Головна Новини Суспільство медицина Вірусолог обнадіяв прогнозом щодо кінця пандемії СOVID: поява "Омікрона" - не драма
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірусолог обнадіяв прогнозом щодо кінця пандемії СOVID: поява "Омікрона" - не драма

У ВООЗ прогнозують, що на зміну коронавірусної пандемії прийде ендемія

5 січня 2022, 13:03
Поділіться публікацією:

За словами доктора медичних наук, професора Володимира Широбокова, поява коронавірусної мутації "Омікрон" може свідчити про початок завершення пандемії. У всі часи менш агресивні штами витісняли агресивніші варіанти. Своїм прогнозом вірусолог поділився у коментарі РБК-Україна.

Вірусолог обнадіяв прогнозом щодо кінця пандемії СOVID: поява "Омікрона" - не драма

Вірусолог обнадіяв прогнозом щодо кінця пандемії СOVID - фото з відкритих джерел

"Думаю, що "Омікрон" — провісник того, що вірус переходитиме в легку стадію, як і інші респіраторні вірусні інфекції. На мій погляд, поява цього варіанту — це не драма, а початок кінця пандемії. Завжди менш агресивні штами витісняли агресивніші. І думаю, що за рахунок "Омікрону" і схожих до нього штамів буде закінчення пандемії", — розповів фахівець.

У матеріалі також зазначається, що, за прогнозом експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я, в найближчому майбутньому на зміну коронавірусній пандемії прийде ендемія. Це означає, що вірус циркулюватиме, але вже з меншою інтенсивністю, перетікаючи в локальні сплески.

Нагадаємо, що в США центр з контролю та профілактики захворювань виявив особливі симптоми нового штаму коронавірусу "Омікрон". Відчувши їх, потрібно якнайшвидше звертатися за допомогою до медиків. Акцентується увага на тому, що ці симптоми не виникають за жодного іншого захворювання. Варіант "Омікрон" досить легко можна сплутати із сезонною застудою, коли немає серйозних наслідків для організму, відчувається першіння у горлі, нежить та інші симптоми, які характерні для застуди.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" також повідомлялося, що стрімке поширення коронавірусної мутації "Омікрон" є однією з причин, чому щеплені люди також можуть заражатися COVID-19. Цей варіант вважається більш заразним та агресивним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини