Головна Новини Суспільство медицина Вимотує пацієнта: лікар назвав симптоми і групи ризику нового штаму "Дельта+"
commentss НОВИНИ Всі новини

Вимотує пацієнта: лікар назвав симптоми і групи ризику нового штаму "Дельта+"

Найбільше поширеними проявими мутації є висока температура, сухий кашель і нудота

21 жовтня 2021, 16:03
Поділіться публікацією:

За словами відомого українського лікаря Тараса Жиравецького, мутація коронавірусного захворювання "Дельта+" скоріше за все з'явилася в Україні. У своєму Telegram фахівець розповів про особливості перебігу COVID під час цього штаму.

Вимотує пацієнта: лікар назвав симптоми і групи ризику нового штаму "Дельта+"

Вимотує пацієнта: лікар назвав симптоми і групи ризику нового штаму "Дельта+" - фото з відкритих джерел

Так, за словами Жиравецького, найбільш поширеними симптомами нової "Дельти+" є висока температура, яка може триматися 10 днів, нудота, що впливає на апетит, а також сухий кашель, який важко піддається лікуванню.

Крім того, серед основних ознак лікар виокремлює біль у спині, діарею, головний біль і різке падіння сатурації (рівень кисню в крові) у старших людей.

"Насправді можна стверджувати, що новий штам вірусу просто вимотує пацієнта і створює умови для того, щоб з'явилося більше ускладнень ковіду", — пише Жиравецький, додаючи, що "Дельта+" переноситься важче інших мутацій.

Серед груп ризику фахівець виокремлює людей з надмірною вагою, алергічними захворюваннями, діабетом, а також із захворюваннями серцево-судинної системи.

Лікар закликав українців робити щеплення проти коронавірусу, але при цьому пам'ятати, що жоден з препаратів не може захистити з першого дня і дати 100% гарантію захисту від нових мутацій.

Жиравецький також додав, що станом на сьогодні, ліків проти COVID-19 немає, тому не варто намагатися лікувати його травами або вітамінами. Лікар зазначає, що це, швидше за все, допоможе виробникам ліків, а не хворим пацієнтам.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що у Всесвітній організації охорони здоров'я озвучили невтішний прогноз стосовно коронавірусної пандемії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини