Головна Новини Суспільство медицина Відомі дати, коли українці почнуть отримувати другу дозу вакцини
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомі дати, коли українці почнуть отримувати другу дозу вакцини

Вакциновані від коронавірусу українці вже з 9 травня зможуть отримати другу дозу препарату

7 травня 2021, 13:16
Поділіться публікацією:

Днями масова вакцинація в Україні повинна вийти на принципово новий рівень. Усе тому, що раніше щеплені проти коронавірусної хвороби зможуть отримати другу дозу вакцини. Про дати початку ревакцинації повідомив головний санлікар країни Віктор Ляшко, цитує "Дзеркало тижня".

Відомі дати, коли українці почнуть отримувати другу дозу вакцини

Другу дозу вакцини українці почнуть отримувати з наступного тижня. Фото з відкритих джерел

Наступний тиждень травня буде дуже важливим для багатьох наших співвітчизників. Ті, хто вже встиг зробити щеплення, зможуть отримати другу (і поки фінальну) дозу початкового препарату.

Як пояснив Віктор Ляшко, для всіх вакцин, які є в наявності, терміни будуть трохи відрізнятися.

Ближче всіх до отримання повторного щеплення знаходяться люди, яких вакцинували американським препаратом Pfizer. Друга доза цієї вакцини буде доступна таким українцям вже з 9 травня.

11 травня зможуть прийти на повторну вакцинацію українці, яких щепили CoronaVac.

Для тих же, хто отримав щеплення препаратом CoviShield, розробленим індійським відділенням AstraZeneca, доведеться почекати більше всіх, — до 19 травня.

Через відмінності у складах вакцин відрізняються і терміни, які повинні бути витримані між засвоєнням першої та другої доз препарату.

Так, для вже згаданої CoviShield "перерва" становить цілих 12 тижнів. А ось пацієнти, які отримали щеплення CoronaVac і Pfizer, повинні бути ревакциновані в більш короткі терміни — через 28 і 21 день відповідно.

Раніше "Коментарі" повідомляли, як, на думку Максима Степанова, Україні вдалося впоратися з третьою хвилею коронавірусної хвороби. Також у матеріалі повідомляється, коли в нашій країні "зникне" "червона" карантинна зона.

Крім того, ми розповідали, що до середини літа Україна може отримати спеціальний внутрішній документ, який замінить так званий "паспорт вакцинації". Що відомо про ковідні сертифікати, ви можете дізнатися в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини