Головна Новини Суспільство медицина Вчені спрогнозували, коли ослабне хвиля коронавірусу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені спрогнозували, коли ослабне хвиля коронавірусу в Україні

Вчені НАН прогнозують, що до початку травня в Україні знизиться кількість смертей від коронавірусу

21 квітня 2021, 14:01
Поділіться публікацією:

В Україні найближчими днями впаде показник смертності від коронавірусу, а вже зараз спостерігається зниження динаміки щодо нових хворих. Про це йдеться у прогнозі Національної академії наук (НАН).

Вчені спрогнозували, коли ослабне хвиля коронавірусу в Україні

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

За даними НАН, за останній тиждень значно поменшала кількість нових випадків. Однак зауважується, що кількість нових виявлень суттєво перевищує кількість позитивних ПЛР-тестів. Це, на думку вчених, може свідчити про збільшення затримок оприлюднення даних або можливе збільшення частки результатів тестів на антиген серед офіційно підтверджених випадків.

Повідомляється, що смертність від COVID-19 перебуває в завершальній фазі плато. За прогнозом НАН, найближчими днями смертність знизиться.

Зазначимо, в середньому в Україні щодня виявляють до 12743 осіб на день, показник за останній тиждень впав на 14%. Однак при цьому стало на 12% менше тестувань.

Тоді як середній показник летальних випадків дорівнює 372 смерті на день, знизившись на 5%.

Скоротився на 10% і показник госпіталізації. Але зросла кількість госпіталізацій дітей віком до дев’яти років, перевищивши показники щодо молоді 10-19 років.

У НАН прогнозують, що число нових випадків дорівнюватиме близько 10-12 тис. протягом 21–27 квітня, та 11 тис. – з 28 квітня по 4 травня.

Раніше стало відомо, через який час після хвороби відбувається повторне зараження коронавірусом.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні третя хвиля коронавірусної хвороби пішла на спад, але вже час готуватися до наступної, яка очікується восени 2021 року. Такий прогноз озвучили в Раді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини