Головна Новини Суспільство медицина Вчені розповіли про небезпечне ускладнення кровоносної системи після коронавірусу у більшості дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли про небезпечне ускладнення кровоносної системи після коронавірусу у більшості дітей

Тромболітична микроангиопатия зафіксована у 86 відсотків маленьких пацієнтів

9 грудня 2020, 20:25
Поділіться публікацією:

Американські доктори зробили висновок, що коронавірус є причиною такого небезпечного синдрому у дітей, як тромболітична мікроангіопатія.

Вчені розповіли про небезпечне ускладнення кровоносної системи після коронавірусу у більшості дітей

При вивченні аналізів медики виявили, що у маленьких пацієнтів, госпіталізованих з COVID-19, біомаркери, що відповідають за пошкодження кровоносних судин, значно підвищені.

При чому судини страждають навіть у дітей, які легко і безсимптомно перенесли захворювання. Число маленьких пацієнтів, які страждають зазначеним вище ускладненням досягає 86%.

Тромболітична мікроангіопатія може привести до інсультів та крововиливів. Саме це явище є причиною важкого протікання коронавірусної хвороби у дорослих.

Але вчені поки не знають, на скільки це ускладнення коронавірусу може бути небезпечним в довгостроковій перспективі для маленьких пацієнтів, тому дослідження ще тривають. Таким чином вчені хочуть з'ясувати, чи потребують такі діти  відповідного скринінгу і цільової терапії.

Раніше "Коментарі" писали про те, що вірусологи нарахували 12 тис. мутацій коронавірусу. Його зміни обумовлюються необхідністю розмноження, взаємодією з іншими вірусами і захисними силами господаря, в чий організм він впроваджується. Крім того, портал повідомляв про те, що в Китаї у кажанів знайшли нові види коронавірусу. За словами китайських вчених, відкриття було зроблено на південному заході Китаю. Крім того, вірусологи звертають увагу, що схожі штами Sars-CoV-2 були виявлені у тварин і за межами Китаю, зокрема, в країнах Південної Азії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини