Головна Новини Суспільство медицина Вчені довели особливу небезпеку коронавірусу для мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені довели особливу небезпеку коронавірусу для мозку

Коронавірус здатний викликати смертельні порушення в роботі нервової системи

18 грудня 2020, 15:56
Поділіться публікацією:

Дослідникам з Вашингтонського університету вдалося довести, що патогенні білки коронавірусного захворювання здатні впливати на мозок, викликаючи потенційно смертельні порушення в роботі нервової системи.

Вчені довели особливу небезпеку коронавірусу для мозку

ФОТО: З відкритих джерел

"S-білок (S1), прикріплений до оболонки коронавірусу, може сам по собі проникати через гематоенцефалічний бар'єр у мишей, викликаючи запальні процеси через викид цитокінів", — відзначили в дослідженні.

Вчені також підкреслили, що білок коронавірусу має здатність проникати в головний мозок, в наслідок чого впливати на дихальні центри мозку і викликати порушення дихання.

Дослідники також дійшли висновку про те, що коронавірусний білок швидше транспортується у чоловіків, ніж у жінок. Вчені припускають, що така особливість пов'язана зі схильністю чоловіків до більш важкого перебігу коронавірусного захворювання.

Результати, отримані в ході дослідження, підтверджують висновки німецьких учених з Берлінського університету, які свідчать про те, що SARS-CoV-2 може проникати до мозку по нюховому нерву, викликаючи при цьому важкі ушкодження центральної нервової системи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Нового року коронавірусом в Україні захворіють до мільйона осіб. Такий прогноз озвучив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду 18 грудня.

Також стало відомо, що Автори дослідження Recovery Trial прийшли до висновку, що антибіотик азитроміцин є неефективним в боротьбі проти коронавірусного захворювання. Саме цей препарат широко використовувався при лікуванні на початку пандемії COVID-19. Азитроміцин отримав популярність завдяки своєму імуномодулюючій дії та теоретичного потенціалу зменшення запалення легенів.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини