Головна Новини Суспільство медицина Вакцинуватися від коронавірусу доведеться щороку — Меркель
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцинуватися від коронавірусу доведеться щороку — Меркель

Причина можливої щорічної вакцинації — у швидкому пристосуванні вірусу до подразників

4 лютого 2021, 11:37
Поділіться публікацією:

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель припустила, що людству доведеться щорічно вакцинуватися від коронавірусу. Таку думку політик висловила після засідання із представниками Єврокомісії та компаній-розробників препаратів проти COVID-19, повідомляє Deutsche Welle.

Вакцинуватися від коронавірусу доведеться щороку — Меркель

Меркель порівняла коронавірус із грипом. Фото із відкритих джерел

Своє припущення Меркель пояснила частими мутаціями вірусу, через які з’являються все нові й нові штами захворювання — наприклад, більш заразний "британський" чи "африканський". На її переконання, коронавірус зрештою стане чимось на кшталт грипу, від якого громадяни різних країн також вакцинуються щороку. Найімовірніше, переконана представниця німецького уряду, кампанія із вакцинації від коронавірусу не обмежиться лише 2021 роком.

Також Ангела Меркель детально пояснила, чому в країнах Європейського Союзу подекуди є затримки із постачанням необхідних препаратів для проведення щеплень від COVID-19. Канцлерка зазначила, що ЄС має менші потужності для виробництва та розповсюдження вакцини, аніж ті самі Сполучені Штати, а також значно більше піклується про захист персональних даних осіб, які вакцинуватимуться.

На противагу цим словам вона привела приклад Ізраїлю, у якому масова вакцинація відбувається доволі швидкими темпами. Представники ізраїльського уряду погодилися отримати більшу кількість доз вакцини від коронавірусу, натомість значно відкривши компанії та суспільству загалом дані щодо проведення щеплень.

Попри це, Меркель пообіцяла, що Німеччина все одно буде забезпечена вакциною у достатній кількості, аби кожен житель країни міг вакцинуватися до закінчення серпня 2021 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні масова вакцинація від коронавірусу орієнтовно почнеться 15 лютого.

Також на порталі можна дізнатися, з яких причин президента Зеленського і ще кількох посадовців можуть вакцинувати позачергово.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини