Головна Новини Суспільство медицина Африканський і не тільки: про які штами коронавірусу вже відомо медикам
commentss НОВИНИ Всі новини

Африканський і не тільки: про які штами коронавірусу вже відомо медикам

Лікар розповів, у чому небезпека появи нових штамів коронавірусу

3 лютого 2021, 20:10
Поділіться публікацією:

У Мережі після жвавого обговорення британського штаму коронавірусу почали побоюватися нового виду інфекції, яку нещодавно виявили в Африці. Але так званий "африканський коронавірус" є лише одним із чергових нових штамів COVID-19. Про це сказав лікар Тарас Жиравецький в інтерв’ю УНІАН.

Африканський і не тільки: про які штами коронавірусу вже відомо медикам

Які штами коронавірусу наразі інсують. Фото з відкритих джерел

Як повідомив медик, наразі відомо про шість штамів коронавірусу: південноафриканський, бразилійський, північноамериканський, німецький, турецький і британський.

Поки що вчені не можуть точно сказати, який із цих видів несе найбільшу небезпеку або ж взагалі людям не слід турбуватися через подібні мутації коронавірусу. Жиравецький зазначив, що деякі з перелічених вище штамів можуть швидше поширюватися. Проте, ймовірно, мутована інфекція буде протікати так само, як вже відносно відомий медикам коронавірус.

"Якщо говорити про важкість перебігу захворювання, то я не думаю, що вона сильно міняється, — вважає лікар. — Протікання і лікування будуть досить схожі, як і при звичайному коронавірусі".

Нагадаємо, лікар назвав суми, які доведеться віддати на лікування коронавірусної інфекції в Україні. Медик пояснив, коли лікування коронавірусу в Україні коштує 2000-3000 грн, а в якому разі пацієнту доведеться витратити від 30 до 60 тисяч грн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вченими розкрито слабкі місця коронавірусу, адже, як виявилося, зовнішня оболонка SARS-CoV-2 дуже вразлива. Так, німецькі науковці дослідили будову коронавірусу та прийшли до висновку, що цей вірус має деякі вразливі місця. Попри уразливе місце, вірус все одно залишається дуже сильним. І цьому є пояснення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини