Головна Новини Суспільство медицина Скільки в Україні коштує лікування при COVID-19: лікар назвав суми
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки в Україні коштує лікування при COVID-19: лікар назвав суми

Український лікар пояснив, у яких випадках на лікування доводиться витрачати "космічні" суми

3 лютого 2021, 19:29
Поділіться публікацією:

Лікування коронавірусу в Україні подеколи дійсно може коштувати тисячі доларів. Це підтверджують слова лікаря Тараса Жиравецкого в інтерв’ю УНІАН.

Скільки в Україні коштує лікування при COVID-19: лікар назвав суми

Скільки коштує лікування коронавірусу в Україні. Фото з відкритих джерел

Найменше коштів пацієнти витрачають, коли можуть лікувати коронавірус вдома. Тобто, при легкій формі захворювання. У такому разі суми становлять 2-3 тисячі грн, за даними лікаря.

Якщо ж спостерігаються ускладнення, то лікуватися слід в стаціонарі. Жиравецький каже, що тоді медпослуги потягнуть із кишені від 30 тисяч грн, якщо лікарня не забезпечена необхідними лікам. Хоча частіше, зазначає медик, медикаменти у наявності.

Подвоїти витрати на лікування доведеться у разі більш тяжких випадків захворювання. Йдеться про потребу в таких препаратах як біолоджики. Тоді, справді, вартість лікування може дійти до 60 тисяч гривень.

Крім того, додаткові кошти пацієнтам слід передбачити на відновлення. Медики можуть призначати низку симптоматичних препаратів, що не завжди мають бюджетні ціни.

У разі потреби кисневого концентратора — для реабілітації чи лікування вдома – також йдеться про витрати. Прилад можна орендувати, або ж придбати – ціна питання близько 50 тисяч грн.

Лікар зазначає, що популярний препарат в нашій країні "Ремдесивір", який ефективно застосовувати лише з початку інфікування, коштує чимало. Одна ампула коштує близько 250 доларів (приблизно 7 тисяч грн). А пацієнту з COVID-19 потрібно мінімум п’ять таких ампул.

Раніше повідомлялося, що лікар назвав реальні показники статистики COVID-19 в Україні. Так, український лікар докладно описав масштаби епідситуації з коронавірусом в нашій країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

3 лютого 2021, 20:12

Короче-капитализм в действии.

Сергей

3 лютого 2021, 20:02

Страна абсурда и безпредела. Печально.Разве 30 лет назад могли подумать ,что этот народ сам себя уничтожит.


Новини